Το ΠΑΣΟΚ «ξύπνησε» τους καραμανλικούς

08:51 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Με σφοδρότητα αντέδρασε το «καραμανλικό» στρατόπεδο σε όσα είπαν χθες οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του συμποσίου για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναμενόταν, οι επιθέσεις των δύο πρώην Πρωθυπουργών στα πεπραγμένα της περιόδου Καραμανλή

δεν έμειναν αναπάντητες από τους… Ηρακλείς του καραμανλισμού. Προκόπης Παυλόπουλος και Ευάγγελος Αντώναρος έσπευσαν να απαντήσουν με σκληρό τρόπο ενώ σήμερα αναμένεται συνέχεια, φέρνοντας το Μέγαρο Μαξίμου, που αυτή τη στιγμή δεν επιθυμεί την αναζωπύρωση της συζήτησης για όσα συνέβησαν στο παρελθόν, αντιμέτωπο με τον κίνδυνο νέας κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στο παρελθόν είτε με αφορμή αναφορές του Γ. Στουρνάρα για την πορεία του χρέους είτε εξαιτίας των όσων ειπώθηκαν για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο.

Αξιοσημείωτη, πάντως, είναι η κλιμάκωση των τόνων από τους Παυλόπουλο και Αντώναρο, κάτι που προφανώς δεν έγινε εν αγνοία του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πάντως σε αντίθεση με τους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου εξακολουθεί και παραμένει σιωπηλός.

Αντώναρος: «Απύθμενο θράσος του αμετανόητου ΓΑΠ»

Μέσω twitter, όπως συνηθίζει, απάντησε ο Ευ. Αντώναρος χαρακτηρίζοντας τον Γ. Παπανδρέου ως μοιραίο άνθρωπο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αρχομανή, ανίκανο να διακρίνει την επερχόμενη κρίση. Τον κατηγόρησε δε ότι «επί μήνες δεν έκανε τίποτε γιατί ήθελε να παραδώσει τη χώρα στην Τρόικα και το ΔΝΤ» ενώ σημείωσε ότι είναι ο «μοναδικός Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που ουσιαστικά εκπαραθυρώθηκε από τους ηγέτες της Ε.Ε.». Ως προς τον Κ. Σημίτη, σημειώνει ότι «φαίνεται να ξεχνάει τα αίσχη του Μαντέλη και του Τσουκάτου ( Και όχι μόνον…)».

Παυλόπουλος: «θλιβερές φιγούρες του πολιτικού παρελθόντος»

Εις ότι αφορά τον Πρ. Παυλόπουλο, που ως υπ. Εσωτερικών διαχειρίστηκε και το ζήτημα των προσλήψεων στο Δημόσιο επί Κ. Καραμανλή, σημείωσε: «Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου: Τολμούν –τι θράσος- να παριστάνουν τους κήνσορες της δημόσιας ζωής οι καταστροφείς του Τόπου, οι πολιτικώς προϊστάμενοι του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη, οι αποδέκτες των μαύρων χρημάτων της Siemens κατά την ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου. Κατά τ’ άλλα δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν μιλούν»

Keywords
Τυχαία Θέματα