Το ψωμί θα διατηρείται για 60 ημέρες

Σε κανονικές συνθήκες το ψωμί θα πιάσει μούχλα σε περίπου 10 ημέρες.

Η νέα συσκευή έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας παραγωγής άρτου, αλλά ανησυχούν για το κόστος της, σε μία βιομηχανία όπου τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ στενά.

Επίσης μια άλλη ανησυχία είναι ότι οι καταναλωτές ίσως να μην θέλουν ψωμί που να διαρκεί για τόσο πολύ καιρό φοβούμενοι για την ποιότητα του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία παραγωγής άρτου, με την παραγωγή πιο υγιεινού ψωμιού,

αντικαθιστώντας τα συντηρητικά και τις άλλες χημικές ουσίες που προστίθενται στο ψωμί για να συγκαλύψουν τη γεύση από τα συντηρητικά.

Αρχικά η συσκευή σχεδιάστηκε για να σκοτώνει βακτήρια όπως MRSA και salmonella, αλλά οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορεί να σκοτώνει και μύκητες στο ψωμί και μάλιστα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Το μηχάνημα, που έχει κατασκευαστεί, χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων – αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές

Η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των νωπών, και σε φρούτα και λαχανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα