ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Σε κακό της βγήκε η συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα η Βίκυ Σταμάτη μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Οι δικαστές που απέρριψαν την αίτηση για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης συνυπολόγισαν στην κρίση τους την επίμαχη συνέντευξη καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι απαντήσεις της καταδεικνύουν ότι είναι ικανή να επικοινωνεί και να υπερασπίζεται τον εαυτό της ενώπιον των αρμόδιων αρχών .

Για την προστασία πάντως, της Βίκυς Σταμάτη, ανακριτής και εισαγγελέας ζητούν να ενημερωθεί η διεύθυνση των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού , ώστε να την παρασχεθεί όποια βοήθεια κρίνεται

αναγκαία .

Ο ψυχίατρος που την εξέτασε στο συμπέρασμα του αναφέρει ότι : «Η κ. Σταμάτη πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η διαταραχή αυτή ανήκει στις αγχώδεις. Σε συνδυασμό με την προσωπικότητά της , η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία, καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση ( χωρισμός από το παιδί,κράτηση της ίδιας, κράτηση του συζύγου της ) αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες και πολύ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της. Η ψυχική της κατάσταση έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και αναμένεται περαιτέρω επιβάρυνση από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να βρίσκεται κοντά στο παιδί της».

Επιπλέον, ο πραγματογνώμονας που εξέτασε την κ. Σταμάτη με τη συναίνεσή της επισημαίνει πως όταν τη συνάντησε ήταν συνεργάσιμη: «Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευρέθιστο» .

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των δικηγόρων της ( Βασίλης Χειρδάρης και Σάκης Κεχαγιόγλου) μελετούν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο επαναφέροντας το θέμα της διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα