“ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ” ΛΕΕΙ Ο Δ.ΔΡΟΥΤΣΑΣ

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένα σύστημα δοσοληψίας που λειτουργούσε επί 30 χρόνια και το οποίο πρέπει να τιναχτεί στον αέρα», τονίζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας, στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει επίσης λόγο για τεράστια διασύνδεση ανάμεσα σε πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης.

Επισημαίνει μάλιστα ότι «ακριβώς τώρα

αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς της ΝΔ. Πρόκειται για δύο πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή και τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής. Ισχύει το τεκμήριο αθωότητας. Έλληνες πολίτες διαβάζουν ότι ως προς τους δύο αυτούς κορυφαίους πολιτικούς, υπάρχουν υποψίες διαφθοράς σε ύψος 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδόν όσο είναι το σύνολο του πακέτου λιτότητας των 11,8 δισεκατομμυρίων, κάτι που εξοργίζει τους ανθρώπους».

Σε ερώτηση αν υπάρχει εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ σε περιπτώσεις δωροδοκίας, ο κ. Δρούτσας απαντά ότι ο ίδιος ποτέ δεν το έκρυψε. Ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της διαφθοράς και το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τώρα για το παρελθόν, καθώς, όπως σημειώνει, συνέβαλε στην πολιτική νοοτροπία, στη διαφθορά και στην ανευθυνότητα..

Αναφερόμενος στην εκρηκτική κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνει πως η μεσαία και κατώτερη κοινωνική τάξη, δεν μπορούν πλέον να αντέξουν άλλα βάρη, πως καθημερινά η μέση οικογένεια βιώνει δράματα, μη μπορώντας να πληρώσει λογαριασμούς, δάνεια και τη μόρφωση των παιδιών και η απόγνωση των πολιτών απειλεί να ξεσπάσει.

Ως προς το θέμα της είσπραξης φόρων σημειώνει πως θα πρέπει να παρθούν σκληρότερα μέτρα, καθώς υπάρχει ακόμη πολλή πελατειακή οικονομία και πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις και ανήκουν στην παλιά πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα