Το βάρος στην κοινωνία, το βλέμμα στην κυβέρνηση…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά, και ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απουσιάζει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στο εξωτερικό, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να προωθήσουν σειρά θεμάτων που αφορούν στην κοινωνία, ενισχύοντας μεταξύ άλλων τις επαφές του με φορείς της κοινωνίας από τον ΕΟΠΥΥ ως την ΚΕΔΕ κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή όμως, προγραμματίζει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο, άμα τη επιστροφή του προέδρου του κόμματος στην Αθήνα, μετά και από τη παρουσία του στη Λειψία και τις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD.

Η ΚΠΕ συγκαλείται επισήμως ενόψει της διαδικασίας εκλογής των νέων νομαρχιακών, περιφερειακών και δημοτικών επιτροπών, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, πρέπει να ψηφιστεί το μέτρο που θα ακολουθηθεί, ενώ αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν και για την οργάνωση των Τομέων του κινήματος. Ήδη, πάντως, στελέχη της Ιπποκράτους διαβεβαιώνουν πως η συζήτηση δεν θα μείνει εκεί –ως αναμενόταν άλλωστε- αλλά θα υπάρξει διάλογος για σειρά θεμάτων, από την σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, ως τη στάση του απέναντι στην αντιπολίτευση, τις πρωτοβουλίες για την κεντροαριστερά, τις προτεραιότητες του κόμματος στο εξής, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άσχετα με τις εξελίξεις που θα υπάρχουν ως τότε σχετικά με το θέμα-αγκάθι για την Ιπποκράτους, των οικονομικών της, καθώς ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν θα έχει ως τότε κατατεθεί το πόρισμα των ελεγκτικών εταιριών ή όχι (στελέχη της Ιπποκράτους διαβεβαιώνουν πως δεν γνωρίζουν καν αν είναι έτοιμο ακόμα, πιθανολογώντας ότι το πλαίσιο ενημέρωσης επί του θέματος θα είναι η έκθεση του Νίκου Σαλαγιάννη, όπως παρουσιάστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο), το θέμα θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι θα απασχολήσει το Σώμα της ΚΠΕ, και πάντως σίγουρα τα «πηγαδάκια» των μελών της.

Παρά το «σιωπητήριο» που επιχείρησε να επιβάλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος άλλωστε, οι διαρροές ποσών και «πληροφοριών» επί του θέματος δεν σταματούν, ενώ τρικυμία φέρνουν και οι δηλώσεις ενεργών και μη στελεχών του κόμματος επ’ αυτού. Χθες ακόμα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Mega», ότι «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι βορά των ‘παλιόσκυλων’ που γυρνάνε και κατασπαράσσουν τα ‘πτώματα’ στους δρόμους», προσθέτοντας πως «όσοι ‘έγλυφαν’ το ΠΑΣΟΚ, έχουν βγει τώρα στα κανάλια και τις εφημερίδες και το ‘ξεσκίζουν’». Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο κόμμα που έχει τέτοιου είδους πρόβλημα και πρότεινε προς αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων να πάρει η Βουλή την απόφαση τα οικονομικά όλων των κομμάτων να είναι ανοιχτά στη Δικαιοσύνη. Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, τόνισε παράλληλα την ανάγκη να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και στη βάση του αμερικανικού μοντέλου, να υπάρχει αυστηρά ιδιωτική οικονομική στήριξη από φυσικά πρόσωπα, με κάποιο όριο, προκαλώντας νέο κύκλο συζητήσεων στο εσωτερικό του κόμματος και όχι μόνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα