ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε την Τσεχία (19:00, ΕΤ1) και με νίκη φτάνει πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του euro 2012. Ποιες είναι οι σκέψεις του Σάντος.

Η πιο μεγάλη ώρα της Εθνικής ομάδας στο euro 2012 (μέχρι την επόμενη βέβαια) έφτασε. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει την Τσεχία στο Βρότσλαβ (19:00) και με νίκη πλησιάζει στον πολυπόθητο στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση

αυτή η Εθνική καλείται να ξεπεράσει τις πληγές που άνοιξε στο κορμί της το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει τεθεί νοκ άουτ για τους επόμενους έξι μήνες λόγω του σοβαρού τραυματισμού του ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα παρακολουθήσει τον αγώνα από την εξέδρα λόγω της τιμωρίας του.

Αυτομάτως οι επιλογές του Σάντος για τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής λιγοστεύουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει τον Κώστα Κατσουράνη σε θέση στόπερ έτσι ώστε να εξασφαλίσει οργάνωση του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν και να δώσει φανέλα βασικού είτε στον Γρηγόρη Μάκο είτε σε κάποιον άλλο χαφ.

Ως προς τις άλλες θέσεις της ενδεκάδας οι επιλογές μοιάζουν εύκολα προβλέψιμες. Η Εθνική αναμένεται να αγωνιστεί με τους Χαλκιά, Τοροσίδη, Χολέμπας, Κατσουράνη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Μανιάτη, Μάκο, Καραγκούνη, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Γκέκα. Θέση επίσης διεκδικούν οι Νίνης, Φετφατζίδης και Φωτάκης αν ο Σάντος προτιμήσει ένα πιο επιθετικό σχήμα.

Στο στρατόπεδο της ομάδας παρατηρείται συσπείρωση και μεγάλο πάθος για τη νίκη, το οποίο ενίσχυσε και η κόντρα της Ομοσπονδίας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Οι διεθνείς είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν το μεταξύ τους καλό κλίμα το οποίο θα ενισχυθεί σε περίπτωση που κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί επί των Τσέχων.

Ο αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην αποψινή αναμέτρηση βρίσκεται σε φάση ανανέωσης. Από την παλιά ένδοξη φρουρά έχουν μείνει παίκτες όπως ο Τσεχ, ο Πλάσιλ, ο Ροσίτσκι και ο Μπάρος αλλά ταυτόχρονα έχουν προωθηθεί και νέοι ποδοσφαιριστές. Το ταλέντο δεν λείπει αλλά και οι αδυναμίες, κυρίως στην άμυνα, είναι επίσης φανερές. Οι Τσέχοι θα προσπαθήσουν φυσικά να ξορκήσουν τα φαντάσματα που τους κυνηγούν από την 1η Ιουλίου του 2004 όταν η Ελλάδα τους νίκησε με το χρυσό γκολ του Δέλλα στον ημιτελικό του euro της Πορτογαλίας.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρωσία αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Πολωνία στη Βαρσοβία. Σε κάθε περίπτωση μία νίκη των Ρώσων είναι επιθυμητή για δύο λόγους. Πρώτον επειδή τους καθιστά αδιάφορους την τελευταία αγωνιστική και δεύτερον επειδή μπορεί να θέσει νοκ άουτ τους Πολωνούς.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ρωσία 3

2. Ελλάδα 1

3. Πολωνία 1

4. Τσεχία 0

Keywords
Τυχαία Θέματα