ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

21:55 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Σπάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να τιμωρήσουν με την ψήφο τους «τη ναζιστική συμμορία με την ονομασία Χρυσή Αυγή». 

Μένοντας σταθερός την κεντρική πολιτική θέση ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου

θα είναι δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, ο  Τσίπρας ζήτησε καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 18 Ιουνίου η Ελλάδα δεν θα είναι ακυβέρνητη. Αντίθετα, σημείωσε ο κ. Τσίπρας την επομένη των εκλογών η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση που θα απαλλάξει το λαό και τον τόπο από το Μνημόνιο της καταστροφής.

Επίσης ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον ελληνικό λαό, με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου να υψώσει ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία, αναφερόμενος στο σημερινό επεισόδιο με την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Με αυτό το θέμα ξεκίνησε άλλωστε την ομιλία του στη Σπάρτη ζητώντας από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και για τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση της ανακυκλούμενης κρίσης της Ευρωζώνης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι η κρίση στην Ισπανία και πιθανότατα η κρίση σε κάποιο άλλο κράτος μέλος, δίνει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δυνατότητα για τη χώρα μας.

«Αυτή τη δυνατότητα δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, γιατί έχουν δεσμευτεί με τις υπογραφές τους να μην αλλάξει τίποτα, ενώ αντίθετα μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη νέα διαπραγματευτική δυνατότητα στην Ευρώπη προς όφελος του λαού και του τόπου» είπε ο Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του εγγυάται την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου, υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει την αξιοκρατική και ορθολογική λειτουργία του κράτους.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα απονευρώσει το οργανωμένο έγκλημα, που όπως είπε, δεν είναι μόνο αμιγώς ποινικό, αλλά και οικονομικό και παράλληλα να αντιμετωπίσει το καθημερινό έγκλημα με τον αστυνομικό της γειτονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα