ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

20:55 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εκατοντάδες άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια συνόδευσαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία, στον νεκροταφείο Καισαριανής, τον πρώην πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Ανδρέα Χριστοδουλίδη.

Συγγενείς, φίλοι, δημοσιογράφοι, άνθρωποι από τον πολιτικό κόσμο πλημμύρισαν το νεκροταφείο Καισαριανής για  να αποχαιρετήσουν τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, τον δημοσιογράφο, με την επί συνολικά 17 έτη θητεία του ως προέδρου και γενικού διευθυντή του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τον πολιτικό, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,

τον αγωνιστή με τη δράση του κατά της δικτατορίας στην Ελλάδα και κατά του πραξικοπήματος στην Κύπρο.

«Το θλιβερό μαντάτο της πρόωρης φυγής σου συγκλόνισε κάθε Κύπριο που είχε την τύχη να σε γνωρίσει…Υπήρξες πρότυπο και δάσκαλος για τις νεότερες γενιές συναγωνιστών σου, γέμιζε ο χώρος στο διάβα και την παρουσία σου. Ιδεολόγος, συνεπής δημοκράτης, ασυμβίβαστος αγωνιστής όχι των λόγων, αλλά των έργων» είπε εμφανώς συγκινημένος στον επικήδειό του ο Δημήτρης Παπαδάκης, γραμματέας της ΕΔΕΚ και εκπρόσωπος του προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους στο ΑΜΠΕ, ο δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του ΑΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλλος, αποχαιρέτισε τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη με τη φράση: «Ακριβέ μας Ανδρέα, σε μένα έλαχε το δύσκολο έργο να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους των εργαζόμενων του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, του εθνικού πρακτορείου της χώρας που ήταν ουσιαστικά δικό σου δημιούργημα, δικό σου παιδί, έστω και αν κάποιοι τώρα που έφυγες, φαίνεται ότι, υπακούοντας σε μνημονιακές επιλογές, απεργάζονται σκοτεινά σχέδια για να το πνίξουν».

«Μας έμαθες ότι οι παραδοσιακές αξίες της δημοσιογραφίας, κατακτήσεις αγώνων, αποτελούν ασπίδα ενάντια σε όσους επιδιώκουν απλώς μεγιστοποίηση των κερδών τους», συνέχισε. «Ήσουν για μας δάσκαλος, ποτέ με τεντωμένο το δάχτυλο. Με απίστευτη ηρεμία μας έδειχνες το δρόμο της αξιοπρέπειας στη ζωή και τη δουλειά μας, πίστη σε αξίες και ηθικούς κώδικες, πίστη σε κανόνες και αξιοκρατία, αλλά και πίστη και αφοσίωση στους συνεργάτες τους ίδιους».

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα