ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΙΧ»

Αίσθηση προκαλεί μια φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ, αφού επισήμανε χαρακτηριστικά ότι “το νόμισμα δεν είναι φετίχ”.

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ

είναι να κρατήσει τη χώρα εντός Ευρωζώνης, η συγκεκριμένη αναφορά του δίνει λαβή για άλλες ερμηνείες.
Νωρίτερα, μιλώντας στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε σημειώσει ότι το «δημοψήφισμα» της Κυριακής είναι «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ», ενώ είχε χαρακτηρίσει ως «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου» τα περί χρεοκοπίας. «Το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή. «Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν. Αφήνουμε πίσω μας την παλαιοκομματική διαίρεση του λαού. Που επιχειρεί, αυτές τις μέρες, η ΝΔ για να διασωθεί εκλογικά. Αφήνουμε πίσω μας την κινδυνολογία, την ανασφάλεια και το φόβο» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, δεσμεύθηκε για ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεργάζεται απευθείας με τη δημόσια διοίκηση και θα βάλει τέλος στο στρατό των υψηλά αμειβόμενων βολεμένων συμβούλων.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να δώσουμε τέλος στο σάπιο, διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα» είπε για να προσθέσει ότι «αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μια σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο, μέσα στην Ευρωζώνη».
Επίσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την ευρωπαϊκή κατεύθυνση του κόμματός του, τονίζοντας: «λένε ψέματα όταν λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή λέει όχι στο Μνημόνιο, θα βγάλει δήθεν την Ελλάδα από το ευρώ. Αποκαλύφθηκε το ψέμα. Και, αυτές τις μέρες, η Ισπανία πέτυχε τη στήριξή της από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, χωρίς Μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα