ΤΖΙΧΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»

Ο πολιτισμός …έλαμψε έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» όταν έκανε πρεμιέρα η παράσταση «Corpus Christi». Την όμορφη ατμόσφαιρα με τα ΜΑΤ, τα χημικά, τα γιαούρτια και τους τσαμπουκάδες «κόσμησαν» οι παραθρησκευτικοί και οι χρυσαυγίτες που κήρυξαν ιερό πόλεμο στη θεατρική κουλτούρα.

Στην Ιερά Οδό, μπροστά στο Θέατρο «Χυτήριο» όπου έκανε πρεμιέρα το «Corpus Christi» («Σώμα του Χριστού») βρέθηκαν

οι …Μουτσαχεντίν της ακροδεξιάς και οι Μουτσαχεντίν της πίστης, οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτε να ξεκινήσει το «βλάσφημο» έργο που για κάποιους δείχνει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους που προσπάθησαν να κάνουν ντου και να «καταλάβουν» τον χώρο του θεάτρου. Εννοείται ότι κάποια στιγμή η Ιερά Οδός έκλεισε και άρχισε το …νταβαντούρι.

Χρυσαυγίτες και παραθρησκευτικοί συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και έριξαν γιαούρτια στην είσοδο του «Χυτηρίου», έγιναν συνολικά τέσσερις προσαγωγές, ενώ ένας δημοσιογράφος κατήγγειλε μέσω Twitter ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και προπηλακισμών από μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τα «τιτιβίσματά» του το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών που δεν ασχολήθηκαν για να το σταματήσουν. Εκείνη την ώρα μέσα στο θέατρο βρέθηκαν εγκλωβισμένοι θεατές και οι (έντρομοι) συντελεστές της παράστασης. Οι πολέμιοι του έργου κατάφεραν να επιστρέψουν κάποια στιγμή, να σπάσουν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί και να σκίσουν αφίσες της παράστασης. Φυσικά, ο στόχος των Μουτσαχεντίν επετεύχθει: Η πρεμιέρα της παράστασης ματαιώθηκε.

Από τη Χρυσή Αυγή στο «πανηγύρι» βρέθηκαν οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Χρήστος Παππάς. Στον αντίποδα, κατέφθασαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση  και Νίκος Μπίστης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος -γνωστός λάτρης του θεάτρου- είπε (μεταξύ άλλων) μπροστά στις κάμερες: «Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, θα είμαστε πάντα εδώ παρόντες… Για μια υποτιθέμενη ταινία, που μάλλον έγινε στο YouTube για 10 λεπτά στο εξωτερικό κάηκε όλη η γη και πριν από 10-15 ημέρες χιλιάδες μουσουλμάνοι σπάσανε όλη την Αθήνα και η αστυνομία τους κοιτούσε. Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, δεν έχει να κάνει με την ελευθερία του λόγου… τόσο οι απλοί πολίτες όσο και η Χρυσή Αυγή θα είμαστε πάντα εδώ παρόντες…». Δίπλα του κι άλλοι «ταγμένοι» στον θεατρικό πολιτισμό, όπως ο συνάδελφος του στα έδρανα της Βουλής, Χρήστος Παππάς.

Η ιστορία συνεχίστηκε με τους τόνους να πέφτουν, ωστόσο διμοιρίες των ΜΑΤ έμειναν έξω από το θέατρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τι εστί «Corpus Christi»;

Ο Λαέρτης Βασιλείου επέστρεψε σκηνοθετικά, και πάλι με ένα ανδροκρατούμενο καστ, αυτή τη φορά με το αιρετικό «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταπιάνεται για ακόμη μια φορά με το αγαπημένο του θέμα: τη διαφορετικότητα. Σε μια κοινωνία που παρα

Keywords
Τυχαία Θέματα