Τζουμάκας: Οι δανειστές μαλώνουν για την διανομή των λάφυρων

21:31 9/6/2013 - Πηγή: Matrix24

«Βρισκόμαστε στο τέλος της δεύτερης φάσης της κρίσης. Στην πρώτη, λαφυραγώγησαν τα λαϊκά και μεσαία εισοδήματα και επέβαλαν την οριζόντια εκτεταμένη υποτίμηση χωρών και οικονομιών. Στη δεύτερη, οι δανειστές άρχισαν τους – μεταξύ των- «μικρο-εμφύλιους» για τη διανομή των λάφυρων» υπογραμμίζει.

«Η ένταση μεταξύ των φεουδαρχικών χρηματιστηριακών και χρηματοπιστωτικών ομάδων και συγκεκριμένα μεταξύ του δήθεν προοδευτικού ΔΝΤ και της δήθεν συντηρητικής Ε.Ε., αποτελούν περιτύλιγμα για εντυπώσεις», συμπληρώνει.

«Ορισμένες φωνές στη

χώρα εγκαλούν το Α. Σαμαρά και τη κυβέρνηση του, να παρέμβει και να αξιοποιήσει τη διένεξη μεταξύ του ΔΝΤ και ΕΕ. Ποιά κυβέρνηση; Θα εννοούν το Γραφείο του Βερολίνου στην Αθήνα» σημειώνει ο κ. Τζουμάκας.

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα ανακτήσει την πολιτική ισοτιμία της χώρας, που θα απαλλάξει τον τόπο και την ΕΕ από το ΔΝΤ και θα συμβάλει στη θεσμοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού νομισματικού μηχανισμού, μιας κοινής τραπεζικής αρχής και μιας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής» υποστηρίζει.

Τέλος καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί. «Οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της τρικομματικής κυβέρνησης, που καθημερινά υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, μόνο μια υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν στην προσφιλή για όλους, πατρίδα. Να υποβάλουν την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εντός τριάντα ημερών, εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα προχωρήσει όπως και σε άλλες ιστορικές περιόδους το δικό του δρόμο, χωρίς την πατρωνία καμιάς Μέρκελ και κανενός Σόιμπλε».

«Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει την πρεμιέρα που προετοιμάζει η Α. Μέρκελ και η κλεπτοκρατία στο Βερολίνο, το Φθινόπωρο. Ιδού η Ρόδος για να αποδείξει και ο Α. Σαμαράς και οι συν αυτώ, ότι αποτελούν αυθύπαρκτη κυβερνητική παράταξη στην Ελλάδα που δεν αναμένει τον θρίαμβο της Μέρκελ για να ορθοποδήσει το νεοφιλελεύθερο και καταστρεπτικό έργο τους στη χώρα» τονίζει κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα