Β. ΦΑΙΜΑΝ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΔΕΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΟΣΟ ΖΕΙ

Άδειασε την Μέρκελ ο καγκελάριος της Αυστρίας λέγοντας πως η έκδοση του ευρωομολόγου είναι ένα μακροπρόθεσμο βήμα και «θα υπάρξει ενόσω ζει η κ. Μέρκελ».

Παράλληλα, ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου ως σημαντικό και καθοριστικό βήμα, που παρέχει δυνατότητα για από κοινού προστασίας των χωρών-μελών από την κρίση.

Τόνισε, όμως, ότι «πρέπει να γίνουν άλλα σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση της ΕΕ, εντός ή εκτός του πλαισίου των συνθηκών» και μιλώντας για την χώρα του πρόσθεσε ότι «θα

απαιτηθούν διαπραγματεύσεις για τις τροποποιήσεις, για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξει κατόπιν, στη βάση του αυστριακού Συντάγματος, διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο ο ίδιος τοποθετεί χρονικά σε τέσσερα έως πέντε χρόνια».

Υπογράμμισε, όμως, ότι από το πακέτο ανάπτυξης και απασχόλησης η Αυστρία έχει μεγάλα οφέλη. Αναφορικά με τα επιτόκια δανεισμού, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι είναι χαμηλότερα από ποτέ, καθώς για κρατικά ομόλογα το επιτόκιο είναι τώρα στο 2%, αντί του 4-5% παλαιότερα. Επανέλαβε πως στο πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης η Αυστρία δεν χαρίζει χρήματα αλλά έχει αναλάβει μόνον εγγυήσεις, οι οποίες, όπως παρατήρησε, θα πρέπει να συνοδεύονται από πειθαρχία και υπολογισιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα