Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Την στήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε χαρακτηρίζοντας «ηράκλειο» την προσπάθεια για την διάσωση της χώρας.

Υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα», αλλά δεν τόνισε ότι πρέπει οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική «Φιγκαρό», ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξήγησε πως «δεν υπάρχει λύση ευκολίας εάν η Ελλάδα

θέλει να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές». Εκτίμησε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει καθυστερήσει λόγω προβλημάτων «εσωτερικής πολιτικής».

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας, ο ίδιος είπε: «Χάρη στους μηχανισμούς αλληλεγγύης, το θέμα των Ισπανικών τραπεζών δεν είναι πλέον πηγή ανησυχίας για τη σταθερότητα του ευρώ». Ενώ για την Ιταλία και το έργο του Μάριου Μόντι, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τόνισε: : «Η Ιταλία δεν θα έχει πρόβλημα γιατί παίρνει σήμερα τις καλές αποφάσεις που είχαν αναβληθεί από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Ο Μάριο Μόντι είναι μια τύχη για την Ιταλία και για την Ευρώπη».

Μιλώντας δε για το μέλλον της Ευρώπης, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε εξήγησε: «Δεν θέλουμε ένα ευρωπαϊκό υπέρ-κράτος με ακόμα μεγαλύτερη γραφειοκρατία», για να προσθέσει ότι: «Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο με μια νέα ανακατανομή των εξουσιών ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ένωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα