Β. ΣΟΪΜΠΛΕ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Σε μήνυμα συμπαράστασης με πολλές επιφυλάξεις προέβη σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Επανέλαβε ότι θέλει την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, εφ’ όσον αυτή τηρήσει τις δεσμεύσεις της.Κομβικής, όμως, σημασίας είναι η έκθεση της τρόικα και σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle, όπου ερωτήθηκε για τις επιπτώσεις στην ευρωζώνη από πιθανή έξοδο της Ελλάδας,

ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν εικοτολογούμε, αλλά αναμένουμε την έκθεση της τρόικα», αλλά υπογράμμισε: «Σαφώς και θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι το δεύτερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ορίζοντα μέχρι το 2020, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο και ταυτόχρονα εφικτό πρόγραμμα. Έδειξε κατανόηση προς τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Φυσικά και είναι φοβερά δύσκολη η κατάσταση από την οπτική γωνία των Ελλήνων. Θα πρέπει να πούμε στους Γερμανούς ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από εμάς».

Απευθυνόμενος, όμως, στον λαό του είπε: «Και αντίστροφα, θα πρέπει να πούμε ότι οι Γερμανοί αντλούν από το κοινό νόμισμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Αυτός που είναι ισχυρότερος και ανταγωνιστικότερος έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Για αυτό και έχουμε να χάσουμε περισσότερα. Εάν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από τους Έλληνες».

Επανέλαβε τα περί «πάτου» και είπε χαρακτηριστικά πως: «Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά η βοήθεια έχει νόημα μόνο εάν μακροπρόθεσμα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Εάν απλά συμβάλλει στην μετατόπιση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους, τότε δεν έχει νόημα. Για τον λόγο αυτό λέω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια δεν θα πρέπει να γίνει βαρέλι δίχως πάτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα