ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ

Ναι εμείς θα σώσουμε το ευρώ!!

Πριν το σώσουμε όμως, θα χρειαστεί να «τιμωρήσουμε» δανειστές, κερδοσκόπους και κάθε λογής «λαμόγια» επιχειρηματίες που εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο άγριο τρόπο τον έλληνα.

Ήδη, η λαϊκή ετυμηγορία όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές έχει ανατρέψει τα πάντα και το «νερό μπαίνει στο αυλάκι»: Το ενιαίο νόμισμα «βυθίστηκε» ακόμη και σε χαμηλά τετραμήνου έναντι του δολαρίου, κυρίως εξαιτίας των κλυδωνισμών που προέκυψαν μετά το άνοιγμα της κάλπης. Σε χαμηλό 3,5 μηνών υποχώρησε και

 έναντι του γεν.

Και η πρώτη «νίκη» είναι γεγονός: Η Γερμανία και κάθε «εξωστρεφής» χώρα – μέλος αυτής της «παρέας» που λέγεται ευρωπαϊκή ένωση, τώρα με υποτιμημένο το κοινό νόμισμα, θα εξάγει περισσότερα προς τρίτες χώρες. Αν δεν είναι πλήγμα αυτό προς την Μέρκελ και τους «δορυφόρους» της τότε τί είναι.

Οι «σεισμικές» δονήσεις που προκάλεσε η ελληνική ανυπακοή απέναντι σε κάθε σύστημα σκόρπισε τον πανικό και απέναντι στους κερδοσκόπους των αγορών:  Ήδη σε επίπεδα ρεκόρ φτάνει τις τελευταίες ημέρες το ποντάρισμα στην πτώση του ευρώ . Έχουν σορτάρει θέσεις στο κοινό νόμισμα, που αντιστοιχούν σε 19,5 δισ. δολ.!!  Τους πιάσαμε «κορόιδο» με το «κούρεμα» του χρέους (οπότε και την πλήρωσαν «μικροομολογιουχοι» για να πάρουν τα λεφτά τους στο ακέραιο οι «αετονύχηδες»), τώρα πάμε να τους δώσουμε την χαριστική βολή! Έχουν να βγάλουν χρήμα  πάλι!!! Να η δεύτερη νίκη.

Αν όμως καταφέρουμε και πάμε και σε εθνικό νόμισμα, τότε είναι που πραγματικά θα τιμωρήσουμε και εκείνους που στο εσωτερικό «έπιναν» το αίμα του λαού: Συνήθως αυτοί που έβγαζαν χρήματα στις πλάτες των ελλήνων, φρόντιζαν να τα στέλνουν για «παν ενδεχόμενο» στο εξωτερικό!

Ε, εάν λοιπόν το «γυρίσουμε» στην δραχμή όλοι αυτοί θα επιστρέψουν «καβάλα στο άλογο» να εξοφλήσουν σε αδύναμο νόμισμα πια -και εάν δεήσουν- τους υπέρογκους φόρους που έχουν αφήσει ανεξόφλητους μέχρι σήμερα. Και φυσικά θα αγοράσουν με ελάχιστα χρήματα ότι μέχρι χθες τους ήταν απλησίαστο. Η νέα-παλιά  τάξη «επενδυτών».  Άλλη μια νίκη θα επιτευχθεί απέναντι σε ότι μας καταδυνάστευε μέχρι χθες.

Και μέσα στο χαμό θα «αγιοποιηθούν» και επιχειρηματίες που κρατούν με «νύχια και με δόντια» τα μαγαζιά τους ανοιχτά για έναν και μόνον λόγο: Για να μην τους αποδοθεί η «ρετσινιά» του «κακού επιχειρηματία» αν βάλουν το «λουκέτο» τώρα. Ενώ όταν έρθει η δραχμή υπολογίζουν πως θα «κατεβάσουν ρολά» τόσοι πολλοί που οι δικές τους «αδυναμίες» και «αστοχίες» δεν θα …φανούν! Τόσο απλά. Τόσο ελληνικά…  Ως είθισται άλλωστε  «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»!!

Ίσως πράγματι λοιπόν όλα αυτά είναι «κομμάτι» ενός οδικού χάρτη που δείχνει τον δρόμο  προς την «διάσωση» του ευρώ και την τιμωρία όσων καταδυνάστευαν τους λαούς.

Γιατί το νόμισμα -είτε ευρώ, είτε δραχμή- έχει πάντα 2 όψεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα