ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ-ΚΙΤΤΑ- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία ενώ οι φαρμακοποιοί εμμένουν και στην απόφασή τους για άρση της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώση. Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν η έκτακτη συνάντηση Φαρμακοποιών –  πρωθυπουργού.  Πλάνο αποπληρωμής των χρεών ετοιμάζει ο Π. Πικραμένος.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν απόψε εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μετά από πρόσκληση της

υπηρεσιακής κυβέρνησης, ώστε να βρεθεί λύση ώστε να μην προχωρήσουν στην αυριανή 24ωρη απεργία και την άρση της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στα 9,5 εκατομμύρια δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ.

Στη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα άμεση λύση δε βρέθηκε και οι Φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά με τις κινητοποιήσεις τους, ωστόσο άφησαν περιθώριο συνεννόησης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φαρμακοποιούς και δεσμεύτηκε ότι θα τους παραδοθεί πλάνο αποπληρωμής των χρεών.

«Περιμένουμε να δούμε το πλάνο με τα χρονικά όρια που θα τεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών, θα εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα και θα αποφασίσουμε» δηλώσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα