Βαρύτατες κατηγορίες κατά πρύτανη του ΑΠΘ για υποκίνηση απεργίας

Σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλου, προχώρησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Συγκεκριμένα, τον κατηγόρησε για υποκίνηση της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών υπάλληλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καλύπτοντάς

τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσαραμπουλίδη, πρόθεση του κ. Μυλόπουλου ήταν να εκβιάσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως ο πρύτανης ζήτησε τελικά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων όταν κατάλαβε πως δεν επρόκειτο να δοθεί βοήθεια.

Μάλιστα ο κ. Τσαραμπουλίδης εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση προσωπικά στον κ. Μυλόπουλο, κατηγορώντας τον για σπατάλες μαζί με τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή.

Απαντώντας, ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε ψέματα και συκοφαντίες τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου, κάνοντας λόγο για «εργατοπατέρες» που είναι υποκινητές της δίμηνης ομηρίας στο ΑΠΘ.

Η απάντηση του πρύτανη

Για συκοφαντίες και ψέματα έκανε λόγο στην απάντησή του ο κ. Μυλόπουλος.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Η απώλεια της ψυχραιμίας είναι πολύ κακός σύμβουλος. Όταν, μάλιστα, αυτή συνοδεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες παραμονές εκλογών στο Εργατικό Κέντρο, μπορεί να οδηγήσει, δυστυχώς, μέχρι την κακοήθεια.

Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι «εργατοπατέρες» οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του Πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το ΑΠΘ, το οποίο στήριξε εξαρχής το θεσμικό αίτημα των εργολαβικών εργαζομένων, υπέβαλε εγκαίρως συγκεκριμένη πρόταση για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή των απεργών στην εργασία τους, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί ό,τι ο νόμος προβλέπει για τις συμβάσεις και τις αμοιβές τους. Η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, όμως, κυριάρχησαν και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό ας απολογηθούν τώρα στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία για τα πεπραγμένα τους…».

Να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας και της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ χθες κοινοποιήθηκε η απόλυση σε 316 εργολαβικούς υπαλλήλους από το σύνολο των 350 που συνεχίζουν την κατάληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα