ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

23:15 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην ανάγκη «διακυβέρνησης εθνικής συνευθύνης» ως μόνη λύση την επαύριο των εκλογών επέμεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, προαναγγέλλοντας παράλληλα την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να συνεργαστεί μόνο με τη ΝΔ ή μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη περίπτωση υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο τόπος να κυβερνηθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχοντας απέναντί τους όλες τις άλλες δυνάμεις, με πολλές εξ αυτών να βρίσκονται στον δρόμο, υπονομεύοντας τη διαπραγμάτευση, και στη δεύτερη περίπτωση είπε ότι δεν μπορεί να κυβερνησει με ένα κόμμα που έχει τέτοια στρατηγική.

«Κανένα κόμμα που πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό δεν μπορεί να είναι έξω από αυτή την ευθύνη», είπε, καλώντας τους πολίτες να σπάσουν το «τεχνητό δίπολο» που δημιουργείται, ψηφίζοντας τον «τρίτο πόλο» τον οποίο επιδιώκει να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, υποστήριξε πως με άθροισμα του ‘δικομματισμού’ στο 35%, “δεν μπορείς να διχάζεις την κοινωνία”…

Κάνοντας την «αυτοκριτική» του υποστήριξε ότι δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε δεξιά πολιτική, καθώς οι επιλογές του δεν απηχούσαν την αντίληψή του, αλλά έπρεπε να συμφωνήσει, έστω και στο έσχατο σημείο συμβιβασμού με την συντηρητική Ευρώπη που είχε τα δικά της συμφέροντα να προασπίσει.

Ο κ.Βενιζέλος προανήγγειλε την εξαγγελία εκ μέρους του το βράδυ των εκλογών του πλήρους σχεδίου του για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης, καθώς αυτό το ΠΑΣΟΚ που οδεύει προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που «ονειρεύεται» όπως είπε, αλλά το ΠΑΣΟΚ που …παρέλαβε.

Keywords
Τυχαία Θέματα