Βενιζέλος-Κουβέλης: Στηρίζουν αλλά ζητούν συνάντηση

Κυβερνητικές πηγές στη Βουλή, λίγο μετά τη συνάντηση και τις δηλώσεις Βενιζέλου- Κουβέλη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σημείωναν «λες και δεν έγινε σύσκεψη αρχηγών την Κυριακή». Αυτό εκλαμβάνεται ως απροθυμία από την πλευρά του πρωθυπουργού να προχωρήσει άμεσα σε συνάντηση όπως ζητούν οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Όσον αφορά στη συνάντησή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ,

Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ μετά και τη συνάντηση επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αποτελείται από τρία κόμματα και το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών μερών».

«Η κυβέρνηση μπορεί να πορευτεί και να συντελέσει με επιτυχία το έργο της μόνο με τη συμφωνία των τριών μερών», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, για να προσθέσει ότι «η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έγινε γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει για τη χώρα και την κοινωνία και αυτή τη λύση πρέπει να την εξασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

«Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει την ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που τη συγκροτούν και τη στηρίζουν», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει κυβερνητική ρήξη.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ζήτησε συνάντηση των τριών συγκυβερνώντων αρχηγών, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και συμφωνίας επί του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. «Απευθύνω πρόσκληση στον κ. Πρωθυπορυγό προκειμένου να υπάρξει τριμερής συνάντηση ακριβώς για την εξεύρεση του κοινού πολιτικού τόπου και ιδιαίτερα στα ζητήματα εκείνα που είναι ορατή η αντίθεση και η διαφορετική άποψη, όπως εν προκειμένω η υπόθεση της ΕΡΤ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που χαρακτήρισε απαράδεκτο το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. «Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα έχει ανάγκη εξορθολογισμού, αναδιάρθρωσεων αλλά αυτό επιβάλλεται να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Είναι απαράδεκτο το γεγονός να είναι κλειστή η ΕΡΤ», είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε «να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των τριών πολιτικών κομμάτων για να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει μία εικόνα που φαίνεται να είναι θολή τούτη την ώρα αναφορικά με την κυβέρνηση», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να πορευτεί η κυβέρνηση και να συνεχίσει την πορεία της με επιτυχία για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστούν όλα εκείνα που πριν ανέφερα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της αλλά επί τη βάση αρχών. Παραδεχόμενος ότι τα δύο κόμματα έχουν ως τώρα καταβάλλει προσπάθεια και εκτιμώντας ότι μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σχέση ειλικρίνειας μεταξύ τους, ζήτησε την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και την εφαρμογή κανόνων στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος απηύθηνε πρόσκληση στον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν από κοινού οι τρεις αρχηγοί τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Ταυτίστηκε με την άποψη του Φώτη Κουβέλη υπέρ των άμεσων ριζικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ αλλά με αυτήν να λειτουργεί, τονίζοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει Έλληνας που να θέλει να διαταραχθεί η κατάσταση της χώρας.

«Περιμένουμε την αντίδραση από τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό.Ελπίζουμε τα μηνύματά μας να είναι αντιληπτά από όλους» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος καλώντας εκ νέου σε επαναπροσδιορισμό του πλαισίου λειτουργίας της χώρας πια.

Keywords
Τυχαία Θέματα