ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με παρατηρήσεις για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης πηγαίνει σήμερα στη σύσκεψη των τριών αρχηγών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα θέσει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, αλλά και επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων. 

Θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου αναμένεται να θέσει μεταξύ πολλών άλλων σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που προσέρχεται στη σύσκεψη των τριών αρχηγών βαθιά προβληματισμένος για μία σειρά κινήσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίθεται να ζητήσει ακόμα επιτάχυνση σε αναπτυξιακές για την χώρα πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών και για τις αποκρατικοποιήσεις, επιμένοντας πάντως σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για «ευαίσθητες» περιπτώσεις, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ. Θα επιμείνει ακόμα στην ανάγκη περισσότερων επαφών της κυβέρνησης με το εξωτερικό δεδομένης της συγκυρίας για την χώρα, καθώς και στην ανάγκη να μην προχωρήσουν τυχόν νέες μειώσεις σε συντάξεις. Ήδη μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ χθες, γνωστοποίησε μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ότι θα ζητήσει να δωθούν τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία 2,7 δις ευρώ στους δήμους για το κοινωνικό τους έργο,ενώ θα μιλήσει και για την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός είσπραξης ανταποδοτικών τελών. Από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζήτησε ρυθμίσεις βάσει των εισοδημάτων των δανειοληπτών και αλλαγή στους κανόνες του Τειρεσία, προς ανακούφιση νοικοκυριών που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε χθες από την πλευρά του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή του «πρακτικές και αντιλήψεις που παραπέμπουν στον παλαιοκομματισμό και στο βόλεμα ‘ημετέρων’ σε βάρος της αξιοκρατίας», οι οποίες σημείωσε ότι δεν συνάδουν με το πνεύμα συνεργασίας των κομμάτων στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης και την εντολή των πολιτών. Μίλησε άλλωστε για απομάκρυνση άξιων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και αντικατάστασή τους από πρόσωπα με βασικό χαρακτηριστικό τους φιλικούς δεσμούς τους με τη ΝΔ.

Όσον αφορά στην πορεία της «ανασύστασης» του κόμματος, χθες τα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας δεσμεύθηκαν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δομή που θα πρέπει να έχει αυτό στο μέλλον και τη στελέχωσή του στην πορεία προς το Συνέδριο. Για πρώτη φορά συνήλθε χθες και η Επιτροπή που έχει συσταθεί για τον προγραμματικό διάλογο του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και άλλα κινήματα του χώρου. Σε αυτή συμμετέχουν οι κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Ευθυμίου και Νίκος Ανδρουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα