ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ ΣΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ: ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ξεκάθαρος όσον αφορά στη θέση της Γερμανίας, ότι δηλαδή δεν αναμένεται χαλάρωση των όρων του μνημονίου, ήταν ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, κ. Γκίντο Βεστερβέλε στη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών στο Βερολίνο, ο κ. Βέστερβέλε εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος

σημείωσε με την σειρά του ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων το πακέτο των προαναγγελθέντων περικοπών, στο πλαίσιο της τήρησης των δεσμεύσεών της.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη για την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αβραμόπουλος και κάλεσε τον κ. Βεστερβέλε να είναι πιο φειδωλοί όσο αφορά τις δηλώσεις για την Ελλάδα: «καθώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το μέλλον της Ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο υπουργός των Φιλελευθέρων υποστήριξε πως: «δεν μπορούν να υπάρξουν αποκλίσεις από το πρόγραμμα» και κλείνοντας απέρριψε το λαϊκισμό, με τις συνεχείς δηλώσεις και τα σενάρια κατά της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα