Βγήκαν μαχαίρια στη δίκη του Άκη

17:48 3/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Όλα ξεκίνησαν όταν στο δικαστήριο, παρά τις ενστάσεις περί προσωπικών δεδομένων, αναγνώστηκε ένα έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου , το οποίο περιελάμβανε εξηγήσεις του Ν. Ζήγρα -πρόκειται για τον προφυλακισμένος εξάλδφο και συγκατηγορούμενο του πρώην Υπουργού – για την υπόθεση με χειρόγραφες σημειώσεις και διορθώσεις.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος

αντέδρασε έντονα λέγοντας : « Τι μας διαβάσατε; Ενα κείμενο εργασίας που έχει θέματα υγείας και εργασίας. Αυτό το κείμενο το βρήκαν στο γραφείο μου. Άρα αφορά αποκλειστικά εμένα η ευθύνη. Ποιος μπορεί να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του εγγράφου. Αυτό είναι προσωπικά δεδομένα».

Εισαγγελέας: Δεν θέλετε δηλαδή να δώσετε κάποιες διευκρινήσεις

Τσοχατζόπουλος : Θα μου υπαγορεύσετε τι θα πω; Σας λέω ότι αυτό είναι έγγραφο εργασίας.

Πρόεδρος: Τι έγγραφο εργασίας; Ποιον αφορά;

Τσοχατζόπουλος : Είναι ένα έγγραφο που βρέθηκε στο γραφείο μου. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους. Είναι προσωπικό δεδομένο και ζητώ να μην απασχολήσει άλλο. Αυτό είναι ένα πόνημα ιδιωτικό.

Εισαγγελέας: Οι χειρόγραφες σημειώσεις είναι δικές σας;

Τσοχατζόπουλος: Δεν ξέρω. Δεν το έχω δει.

Στέλιος Γκαρίπης (Υπεράσπιση Ζήγρα) : Να θυμίσουμε στο δικαστήριο οτι ο Ζήγρας ουδέποτε κατέθεσε υπόμνημα. Είναι ένα κείμενο που του έδωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος για να το υποβάλει

Τοσχατζόπουλος : Ποιος το έδωσε; Εγω; Αυτό αποκλείεται. Δεν μπορεί να αναφέρεται σε εμένα ο κύριος.

Πρόεδρος: Δώστε μας τις δικές σας εξηγήσεις ή ακούστε τις άλλες.

Τσοχατζόπουλος : Δεν έχω να πω τίποτα με τον κ. Ζήγρα. Με το δικηγόρο του μιλάω.

Ν.Ζήγρας: Ο κ. Τσοχατζόπουλος μαζί με νομικό του σύμβουλο, όταν ξέσπασε αυτή η υπόθεση με κάλεσε με το δικηγόρο του που δεν θέλω να πω το όνομα του και μου έδωσε το κείμενο να το χρησιμοποιήσω ως απολογία αν και όποτε κληθώ. Το διάβασα και το έσκισα γιατί δεν ήθελα να ασχοληθώ με τις βλακείες που γράφει.

Πρόεδρος: Αυτά όμως είναι και η απολογία σας. Πολλά σημεία συμπίπτουν. Εδώ είναι το θέμα.

Ν.Ζήγρας: Η απολογία μου είναι όσα είπα στον ανακριτή στη συνέχεια. Καταγγέλλω τον κύριο Τσοχατζόπουλο ως φυσικό και ηθικό αυτουργό της οργάνωσης που με χρησιμοποίησε και με εκμεταλλέυτηκε. Να έρθει να τα πει εδω μπροστά ο ίδιος κι αν θέλετε λεω και το όνομα του δικηγόρου. Αντε μπράβο τώρα.

Τσοχατζόπουλος: έγγραφα τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο μου, μόνο αν υπάρχει αξιοπιστία μπορούν να χρησιμοποιηθόυν. Κάνουμε ανάγνωση εγγράφων και την ίδια στιγμή γίνεται προσπάθεια να μπούμε στην ουσία επι εγγράφων που δεν μπορεί να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους. Καταθέτω μια αμφισβήτηση αυτής της διαδικασίας πλέον.

Πρόεδρος: Αν τηρείτε αυτή την αρνητική στάση δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ουσία.

Τσοχατζόπουλος : Εγώ πρώτος σας το είπα. Αυτά όμως είναι προσωπικά δεδομένα που δεν πάνε πουθενά. Βγαίνουν λανθασμένες εικόνες.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα