«Βιταμίνες» αναζητά η κυβέρνηση

Η φράση του Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters ότι ο κίνδυνος για τη χώρα δεν είναι οικονομικός αλλά πολιτικός και προέρχεται από την κόπωση των βουλευτών αντανακλά και τις ανησυχίες στο Πρωθυπουργικό Επιτελείο που έχει μπροστά του μία σειρά δυσμενών αποφάσεων και ελάχιστες θετικές ειδήσεις για να τα εξισορροπήσει.

Ο κ. Σαμαράς,

που κατά την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα στείλει αφενός σαφές μήνυμα στους υπουργούς του για διατήρηση υψηλών ρυθμών παραγωγής κυβερνητικού έργου και εντός Αυγούστου, αφετέρου δε να επιδιώξει ένα άλμα προς τα μπρος ανοίγοντας την ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., γνωρίζει πολύ καλά ότι η επιβίωση της κυβέρνησης βασίζεται αφενός στην αντοχή της κοινωνίας και την αποτροπή κοινωνικών εκρήξεων αφετέρου δε στην πειθαρχία των βουλευτών, καθώς παρά την κατάχρηση της πρακτικής των Προεδρικών Διαταγμάτων ή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου είναι σαφές ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει… τον τελευταίο λόγο. Ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πείσει ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ωστόσο τα «λίγα δύσκολα μέτρα» για τα οποία έκανε χθες λόγος ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει πρώτα να περάσουν από τους βουλευτές.

Τα θερινά τμήματα, στα οποία πάντως η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίζεται σε… 2 βουλευτές (52 έναντι 48 της αντιπολίτευσης) προσφέρουν μία ανάσα στην κυβέρνηση, η οποία ωστόσο από το Σεπτέμβριο και με την τρόικα παρούσα καλείται να πείσει, πρώτα απʼ όλα, τα ίδια τα στελέχη της ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ…

Keywords
Τυχαία Θέματα