ΒΟΡΕΙΑΔΕΣ, ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Παρασκευή και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι η ηλιοφάνεια, οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις και η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. 

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 

Αναμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Παροδικές νεφώσεις στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Βόρειοι άνεμοι, 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή

πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα θαλάσσια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησο

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια με πιθανότητα ασθενούς βροχής μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών. Άνεμοι: βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 25 και στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

πρόγνωση για αύριο Σάββατο 

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη οπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών. Από τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

πρόγνωση για μεθαύριο Κυριακή

Το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί σχεδόν το ίδιο και για την Κυριακή. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε σε όλη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα