Βρέθηκε ο σκελετός του βασιλιά Ριχάρδου Γ’

14:07 4/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο δρ. Τζο Άπλμπι, από την Σχολή Αρχαιολογίας και Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου που ηγείται της έρευνας, δήλωσε ότι το κρανίο ήταν σε καλή κατάσταση. «Πέρασε από σαρωτή υψηλής ανάλυσης προκειμένου να μας επιτρέψει να εξετάσουμε σημαντικά χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό», ανέφερε. «Με σκοπό να σιγουρευτούμε ότι το κρανίο ανήκει στον Ριχάρδο Γ’, σχεδιάσαμε ένα βιολογικό προφίλ των χαρακτηριστικών του. Επίσης, εξετάσαμε προσεκτικά τον σκελετό έτσι ώστε να διαπιστώσουμε ίχνη βίαιου θανάτου», πρόσθεσε ο επιστήμονας.

Ο Ριχάρδος Γ΄για πολλούς ιστορικούς παραμένει ο βασικός

ύποπτος για τον θάνατο των ανιψιών του. Η ανακάλυψη όμως του συγκεκριμένου σκελετού έδωσε την ευκαιρία σε εκείνους που επιθυμούν την αποκατάσταση της φήμης του. Ο δρ. Φιλ Στόουν, επικεφαλής της Κοινότητας Ριχάρδου Γ’, είπε: «Είναι μία απίστευτα συναρπαστική ώρα για όσους ενδιαφέρονται για τον Ριχάρδο, είναι τα καλύτερα νέα για τις “ριχαρδικές” μελέτες εδώ και 500 χρόνια».

Η διετής βασιλεία του Ριχάρδου Γ΄σήμανε το τέλος του αγώνα της δυναστείας, γνωστός ως Πόλεμος των Ρόδων, με αρκετούς ιστορικούς να κάνουν λόγο για την τελευταία πράξη μίας μεσαιωνικής εποχής. Ο δε θάνατός του στο Μπόσγουορθ σήμανε το τέλος της δυναστείας των Tudor που ξεκίνησε με τον Ερρίκο Ζ’.

Keywords
Τυχαία Θέματα