Ξεκίνησε η… «διαγραφολογία» στον ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Οι σχετικές σκέψεις έχουν συζητηθεί σε κλειστές συσκέψεις της ηγετικής ομάδας, ενώ το θέμα των «παραφωνιών» και των «φάλτσων» ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει απασχολήσει σοβαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, σε όλες τις παρεμβάσεις του σε όργανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως «να σταματήσει η εικόνα Βαβυλωνίας», επισημαίνοντας προς όλα τα στελέχη πως οι όποιες παρεξηγήσιμες δηλώσεις, αξιοποιούνται από τη ΝΔ, αλλά και από εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.

Αν και ως πρότινος, η συζήτηση είτε περί διαγραφών, είτε περί «ξηλώματος» στελέχους από δημόσια θέση θεωρούντο ταμπού για την Κουμουνδούρου, τα σχετικά σενάρια έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Μάλιστα, η πρόσφατη φράση του Γιάννη Δραγασάκη σε κλειστή συνεδρίαση οργάνου του κόμματος, «μεγάλα κόμματα, μεγάλα προβλήματα» φαίνεται πως περιγράφει ανάγλυφα τα νέα διλήμματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Εσωκομματική παρέμβαση Παπαδημούλη

Έτσι, η ακραία πόλωση με τη ΝΔ, αλλά και οι κυβερνητικές αξιώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ωριμάζουν» τη συζήτηση περί υιοθέτησης πειθαρχικών μέτρων. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ήδη το πρώτο βήμα, την περασμένη εβδομάδα, αποπέμποντας –ουσιαστικά- το στέλεχος Νάσο Θεοδωρίδη από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής.
Εντωμεταξύ, χθες, τη σχετική συζήτηση «επισημοποίησε» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Ερωτηθείς αν χρειάζονται διαγραφές σε ακραίες περιπτώσεις, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε πως «είναι μια ρήτρα που χρειάζεται να προβλεφθεί στους κανόνες λειτουργίας του νέου ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις αναγκαίες δικλίδες συλλογικότητας και δημοκρατίας». «Έχει αποφασιστεί η συγκρότηση επιτροπής Δεοντολογίας, που θα διαθέτει τη δυνατότητα ελέγχου για σχετικά θέματα. Είναι κάτι που θα συζητηθεί στις λεπτομέρειές του από την Επιτροπή Καταστατικού που έχουμε ήδη συγκροτήσει», κατέληξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καλώντας, ουσιαστικά, τον Αλέξη Τσίπρα, να κάνει το επόμενο βήμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα