ΞΕΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΘΥΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Ράβδους χρυσού, χρήματα και άλλα τιμαλφή σωρεύουν διάφοροι επενδυτές σε θυρίδες στην Ελβετία, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη και ο φόβος ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών θα αυξήσει τον πληθωρισμό, ωθεί τους επενδυτές να αναζητούν πρόσθετη ασφάλεια για τα περιουσιακά στοιχεία τους.

Μάλιστα

εκτιμάται ότι οι επελθούσες συμφωνίες με Βρετανία και Γερμανία, περί φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων πολιτών τους στην Ελβετία, τελικά θα μειώσουν μελλοντικά τις καταθέσεις στα ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα.

Ήδη μερικές ελβετικές τράπεζες ανακοινώνουν πως δεν διαθέτουν προς το παρόν θυρίδες προς ικανοποίηση των αναγκών της πελατείας τους καθώς στη διάρκεια του τρέχοντος έτους η ζήτησή τους διογκώθηκε.

Αυτή η  τάση επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των ασφαλιστικών ομίλων.

Για παράδειγμα ο  όμιλος Baloise ανακοίνωσει ότι τού ζητήθηκε από πολλούς πελάτες να αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψή του για τα κατατεθειμένα εκ μέρους τους σε θυρίδες ελβετικών τραπεζών.

Η Swiss National Bank από την πλευρά της ανακοινώνει εντονότερη ζήτηση εσχάτως «για τα ελβετικά χαρτονομίσματα των χιλίων φράγκων».

Keywords
Τυχαία Θέματα