Ξημερώνει η «Μαύρη Παρασκευή» στις ΗΠΑ

Το όνομα της «Μαύρη Παρασκευή» έχει παρελθόν: Έρχεται από την Φιλαδέλφεια και το 1961 είχε χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την μεγάλη κίνηση των πεζών και οχημάτων στους δρόμους για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους από την επόμενη μέρα των Ευχαριστιών. Το φαινόμενο αυτό άρχισε να διαδίδεται και στις άλλες πολιτείες από το 1975.

Κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική εξήγηση για το πως δόθηκε το όνομα, καθώς υποστηρίζουν ότι το μαύρο αναφέρεται σε επιχειρήσεις που καταγράφουν τις ζημίες τους με κόκκινο μελάνι την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου και η «μαύρη Παρασκευή» δίνει το έναυσμα

για να μετράνε τα κέρδη τα οποία τα σημειώνουν στα τεφτέρια τους με μαύρο χρώμα.

Οι καταναλωτές διανυκτερεύουν πολύ συχνά έξω από τα καταστήματα, ελπίζοντας ότι το πρωί θα μπουν πρώτοι για να βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες αγοράς. Αρκετά καταστήματα κάνουν γενναίες προσφορές σε ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια όμως η «μαύρη Παρασκευή» έχει «μπει» και στο διαδίκτυο όπου τα ηλεκτρονικά καταστήματα κάνουν εκπτώσεις που μπορεί να αγγίξουν και το 80%. Πολλές είναι οι φορές που ο κόσμος έχει πιαστεί στα χέρια για την απόκτηση του …τελευταίου κομματιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα