Ξορκίζει τη σύγκρουση με τη Μέρκελ η κυβέρνηση Ολάντ

«Συζήτηση, ναι, φιλονικία, όχι, δεν είναι φυσιολογικό να τίθεται σε αμφισβήτηση ο ένας ή ο άλλος ηγέτης, το γαλλικό έλλειμμα είναι γαλλικό…δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρχεται σε μετωπική αντιπαράθεση η μία χώρα με την άλλη», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς (φωτό), στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Από τη μεριά του, ο Μοσκοβισί, υπουργός Οικονομικών, χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» την ιδέα της σύγκρουσης με την καγκελάριο Μέρκελ.

«Δεν

μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε υιοθετώντας μία λογική σύγκρουσης, στιγματισμού ή ρήξης … ενεργώντας με αυτόν τον τρόπο, παίζουμε με αρκετά αμφιλεγόμενα αντανακλαστικά και σίγουρα θα είμαστε ηττημένοι στον τερματισμό»., δήλωσε στην εφημερίδα Monde.

Υπάρχουν ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ έντονες αλλά πολύ άμεσες συνομιλίες. Και ακριβώς επειδή συνομιλούν με ειλικρίνεια έχουμε κατορθώσει να προχωρήσουμε τα πράγματα από τότε που βρισκόμαστε στην εξουσία», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών έγιναν μετά τη διαρροή κειμένου των Σοσιαλιστών, που χαρακτηρίζει τη Μέρκελ «καγκελάριο της λιτότητας» και την κατηγορεί για «εγωιστική αδιαλλαξία».

Συζήτηση, ναι, φιλονικία, όχι, είναι μη φυσιολογικό να τίθεται σε αμφισβήτηση ο ένας ή ο άλλος ηγέτης, το γαλλικό έλλειμμα είναι γαλλικό…δεν υπάρχει κάνενας λόγος να έρχεται σε μετωπική αντιπαράθεση η μία χώρα με την άλλη”, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1

Keywords
Τυχαία Θέματα