«Υπερήφανος για τη ΔΗΜΑΡ» ο Φώτης Κουβέλης

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε «υπερήφανος» για τη στάση του κόμματός του, τόσο για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά, όσο και για την αποχώρησή του απ’ αυτήν. Σχολιάζοντας, μάλιστα, τα χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜΑΡ

στις δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος του κόμματος δεν φάνηκε να ανησυχεί, αλλά εκτίμησε ότι «σιγά σιγά ο κόσμος θα αρχίσει να συνειδητοποιεί την ορθότητα των επιλογών μας». Ο Φώτης Κουβέλης εξαπέλυσε πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων που τη συναποτελούν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, τους καταλόγισε πως «κινούνται σε συντηρητική κατεύθυνση» και έκανε λόγο για την «αδιέξοδη πολιτική των Μνημονίων». «Η πολιτική των Μνημονίων αποδείχθηκε κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική», είπε με έμφαση, ενώ ζήτησε την αλλαγή αυτής της πολιτικής «εδώ και τώρα».

«Καλλιέργεια υπεραισιοδοξίας»

Ο Φώτης Κουβέλης, μάλιστα, δεν δίστασε να αμφισβητήσει εκ νέου το κατά πόσον η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αναδείξει πρωτογενές πλεόνασμα κατά την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού και χαρακτήρισε «λάθος» την «καλλιέργεια κλίματος υπεραισιοδοξίας» για το συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ της ανάγκης να συγκροτηθεί ένας «τρίτος πόλος» με κορμό τη ΔΗΜΑΡ και, μάλιστα, αναφέρθηκε σε έναν «τρίτο πόλο» που θα αποτελεί «πρόταση κυβερνησιμότητας». Παράλληλα, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του πόλου αυτού «σε άλλες κυβερνητικές λύσεις», στη βάση «προγραμματικών συγκλίσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το ενδεχόμενο συνεργασίας τη ΔΗΜΑΡ με την Κουμουνδούρου σε κυβερνητικό επίπεδο, ο Φώτης Κουβέλης απέκλεισε ένα τέτοιο σενάριο. «Με τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δυνατή μια συνεργασία μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευσης «να ξεκαθαρίσει τι επιλέγει». «Τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, τη στάση πληρωμών;», διερωτήθηκε.
Παράλληλα, ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε «καταστροφική» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και στηλίτευσε το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί». «Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί τροφοδοετεί μόνο έναν κακέκτυπο δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε πως αν ο Αντώνης Σαμαράς επιλέξει τις πρόωρες εκλογές, τότε «η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει άλλη κυβέρνηση», ενώ τόνισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγή πολιτικής». Πάντως, ερωτηθείς αν θα μπορούσε να ξαναστηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως «το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που ακολουθείται».
Τέλος, ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, ο κ. Κουβέλης ισχυρίστηκε ότι δεν συζητήθηκε το σενάριο συνεργασίας του κ. Καστανίδη με τη ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα