ΜΠΟΥΡΑΚ ΧΑΚΙ : Αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Έξαλλες οι Ελληνίδες

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στις Ελληνίδες θαυμάστριές του η δήλωση του μεγαλύτερου σταρ της Τουρκίας, Μπουράκ Χακί.

Σε συνέντευξή του αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Μια ατάκα που μόνο απογοήτευση έφερε στις φανατισμένες Ελληνίδες που παρακολουθούν την πορεία της ζωής του.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στις Ελληνίδες θαυμάστριές του η δήλωση του μεγαλύτερου σταρ

της Τουρκίας, Μπουράκ Χακί.

Σε συνέντευξή του αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”. Μια ατάκα που μόνο απογοήτευση έφερε στις φανατισμένες Ελληνίδες που παρακολουθούν την πορεία της ζωής του.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους. Τον Μπουράκ Χακί τον γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά “Kismet” και οι Ελληνίδες ξετρελάθηκαν μαζί του.

Στις αρχές Αυγούστου, βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή των Σκοπίων. Λέγεται ότι -μεταξύ των άλλων- εξέφρασε το θαυμασμό του, τονίζοντας πως “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Μακεδονία”.

Αμέσως η είδηση έφτασε στα αυτιά των γυναικών της Ελλάδος που τον θαυμάζουν. Έτσι, ξεκίνησαν να του στέλνουν μηνύματα απογοήτευσης σε όλες τις σελίδες που έχουν δημιουργήσει ως φαν κλαμπ του.

Κάποιες εξαγριώθηκαν γιατί δεν μπόρεσαν να αντέξουν ότι το είδωλό τους προσβάλλει κατά αυτόν τον τρόπο τους Έλληνες και την ιστορία τους… Κάποιες άλλες, το πήραν με ελαφριά την καρδία, δικαιολογώντας τον ως καλλιτέχνη και όχι ως πολιτικό πρόσωπο.

Λέγεται πως ο Μπουράκ Χακί είναι ελληνικής καταγωγής. Ο πατέρας του είναι γεννημένος στην Κομοτηνή ενώ ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.

Συνεπώς, αυτό το δεδομένο της ζωής του δεν μπορεί να αγνοηθεί τόσο πολύ από τη δική του πλευρά, όταν το μισό αίμα που κυλάει μέσα του είναι ελληνικό.

Είναι γνωστές οι επίμονες προσπάθειες των Σκοπίων να επιβάλουν στη διεθνή κοινότητα και ειδικότερα στην Ελλάδα, τα ελληνικά ιστορικά ονόματα “Μακεδονία” και “Mακεδόνας” για τον κρατικό και εθνικό τους προσδιορισμό. Ο αδιάντροπος αυτός σφετερισμός της ταυτότητας των Μακεδόνων, που είναι και ταυτότητα των Ελλήνων, καθώς και της ελληνικότητας του Ονόματος, της Γλώσσας, της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Εκείνο που μας ξενίζει είναι η πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ, με το ελληνικό αυτό όνομα, γιατί είναι αχαρακτήριστη, άστοχη, προσβλητική, επικίνδυνη, σε βάρος της Ελλάδας, και οπωσδήποτε ασυνεπής σε σχέση με τις προγενέστερες θέσεις και ενέργειές τους επί του θέματος.

Γιώργος Σφακιανάκης

Μπουράκ Χακί
Keywords
Τυχαία Θέματα