ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ : Υποψήφιος γαλλικού βραβείου για το... Ελληνόπουλο

13:50 7/9/2012 - Πηγή: Radar.gr

Πρόκειται από τους πλέον αναγνωρισμένους συγγραφείς διεθνώς με έργο που έχει την ικανότητα να συγγράφει σε γαλλικά και ελληνικά με την ίδια ευκολία.

Ο Βασίλης Αλεξάκης είναι υποψήφιος λοιπόν για το λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ για το βιβλίο του "Το Ελληνόπουλο" ή στα γαλλικά "L'enfant grec".

Πρόκειται από τους πλέον αναγνωρισμένους συγγραφείς διεθνώς με έργο που έχει την ικανότητα να συγγράφει σε γαλλικά και ελληνικά με την ίδια ευκολία.

Ο Βασίλης Αλεξάκης είναι υποψήφιος λοιπόν για το λογοτεχνικό βραβείο Γκονκούρ για το βιβλίο του "Το Ελληνόπουλο"

ή στα γαλλικά "L'enfant grec".

Ο αφηγητής,στο Ελληνόπουλο αναρρώνοντας από μια μεγάλη επέμβαση, επισκέπτεται τον κήπο του Λουξεμβούργου με τις πατερίτσες του και συνομιλεί με τους διαβάτες και τους εργαζόμενους στον κήπο ενώ νοσταλγεί τον κήπο της παιδικής του ηλικίας, στην Καλλιθέα.

Όταν η μοναξιά πυκνώνει γύρω του, τον επισκέπτονται αγαπημένοι ήρωες από τα αναγνώσματα της νεότητας, ο Γιάννης Αγιάννης, οι Τρεις Σωματοφύλακες, ο Ταρζάν… αλλά και ο θάνατος, με τη μορφή μιας γιγάντιας μαριονέτας.

Ο Βασίλης Αλεξάκης, ο οποίος γράφει στα γαλλικά και στα ελληνικά, έχει λάβει δύο φορές βραβείο από τη Γαλλική Ακαδημία, το Βραβείο Νουβέλας το 1997 για το Ο μπαμπάς και το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος το 2007 για το μ.Χ., καθώς και το ελληνικό Κρατικό Βραβείο μυθιστορήματος το 2004 για τις Ξένες λέξεις.

Βασίλης Αλεξάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα