Aνεβαίνει σε ποσοστά η ιταλική “χρυσή αυγή”

Πρόσφατα ντεμπούτο έκανε στην Ιταλία το κόμμα. Alba Dorata, το οποίο είναι αντίστοιχο με το ελληνικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και κατεβαίνει στις επόμενες περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου του 2013.

Άνοιξε ήδη πέντε γραφεία στο Μιλάνο, το Λόντι, το Βαρέζε, τη Μπρέσα και τη Μάντοβα η Alba Dorata είναι έτοιμη να κατακτήσει όλη τη Λομβαρδία. 

Σύνθημα τους, σαν “απειλητική υπόσχεση” είναι να ξεβρομίσει από

τους «άγριους και εγκληματίες» μετανάστες, από τη μαφία και την διαφθορά, αλλά και να μετατρέψει σε αυτόνομο καντόνι με δικό της νόμισμα, την Λομβαρδία, μέχρι να επανέλθει η νέα λιρέτα. 

Η  εφημερίδα La Repubblica γράφει χαρακτηριστικά πως  «Είναι η πρώτη απόπειρα των ιδρυτών του κόμματος Αλεσάντρο Γκαρντόσι και Αντρέα Μπούμπα (φωτό) και του ιταλικού κινήματος της ακροδεξιάς που γεννήθηκε από το πείραμα του ελληνικού ξενοφοβικού και αντισημιτικού κόμματος που μπήκε στην ελληνική Βουλή με 18 βουλευτές και ξεχώρισε από έναν συνδυασμό βιαιότητας, ρατσιστικών σλόγκαν και λαϊκίστικες πρωτοβουλίες συμπαράστασης μόνο για Ελληνες»Σύμφωνα με το lykavitos.gr, ο δημοσιογράφος Πάολο Μπερίτζι αναφέρει πως η Alba Dorata κρατάει τις αποστάσεις της από την Χρυσή Αυγή καθώς όπως δηλώνει ο Γκαρντόσι «η βία δεν χρησιμεύει, εμείς υποστηρίζουμε την συνέπεια και τα κοινωνικά δικαιώματα για τους Ιταλούς πρώτα από όλα». Απο την άλλη λέει ο Γκαρντόσι. πως  «Θα θέσουμε υποψηφιότητα για να νικήσουμε. Οι πολίτες της Λομβαρδίας έχουν κουραστεί από τις κλεψιές και την διαφθορά. Υπάρχουν άνθρωποι αδύναμοι που νιώθουν ότι δεν εκπροσωπούνται από κανέναν ούτε από την Αριστερά ούτε από την Δεξιά. Εμείς συγκεντρώνουμε υπογραφές και επιλέγουμε τους υποψηφίους μας»,Οι «Χρυσοί» όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται, θαυμάζουν την οικονομική πολιτική του Χίτλερ και την κοινωνική πολιτική του Μουσολίνι, παρόλα αυτά υποστηρίζουν ότι δεν είναι νέο-ναζί ή φασίστες.
Keywords
Τυχαία Θέματα