O Τεό, ο Στρατούλης και οι ομπρέλες!

Λέγεται πως μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Η γνωστή λαϊκη ρήση, επιβεβαιώνεται πανηγυρικά με τη φωτογραφία που δημοσίευσε το “Πρώτο Θέμα” και απεικονίζει τον πρώην συνδικαλιστή του ΟΤΕ και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, να συνοδεύεται από έναν νεαρό άντρα σε ρόλο “προέκτασης του χεριού του“, που του κρατά την ομπρέλα για να μη βρέχεται!

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, ηταν λίγο πριν από τις 11 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Ο κ. Στρατούλης,

επισκέπτεται το αμαξοστάσιο Σεπολίων, εκεί όπου είχαν στήσει το στρατηγείο τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων απεργών στο προαύλιο του αμαξοστασίου. Ο βουλευτής, αφού ενημερώνεται για τις εξελίξεις, βγαίνει από το αμαξοστάσιο και σταματά μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους για να κάνει δηλώσεις.

Δίπλα του στέκεται σε στάση προσοχής ένας γεροδεμένος νεαρός άνδρας, που με παγωμένο βλέμμα τού κρατά την ομπρέλα. Δείχνει να υποστηρίζει πλήρως τον ρόλο του φρουρού. Δε μιλά, δεν αντιδρά μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους. Κρατά μόνο την ομπρέλα… Αφού τελειώνει τις δηλώσεις ο κ. Στρατούλης, ο άνδρας με το μαύρο μπουφάν και την ομπρέλα, τον συνοδεύει μέχρι το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια χάνεται αθόρυβα στο πλήθος.

Να σημειωθεί πως η φωτό αυτή, θυμίζει εντυπωσιακά μια αντίστοιχη που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικά χρόνια κι έχει απαθανατίσει τον Θόδωρο Ρουσσόπουλο, να χρησιμοποιεί έναν αστυνομικό φρουρό, σα Φιλιππινέζα, με το να του κρατά την ομπρέλα ένα φθινοπωρινό πρωινό του 2006 στην πλατεία του Καπανδριτίου.

Θα μπορούσε με μια απλή αναφορά στην τρομακτική ομοιότητα των δύο περιστατικών κι έναν μίνι χλευασμό στην “ανάγκη” των δύο βουλευτών να τους… κρατάνε την ομπρέλα, η υπόθεση να τελειώνε εκεί, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ρωτήθηκε από το “Πρώτο Θέμα” για τον άντρα αυτό, απάντησε: «Ο άνθρωπος αυτός είναι σύντροφος. Δεν υπάρχει αστυνομικός να κρατάει τη δική μου ομπρέλα. Αυτός ο άνθρωπος ήταν ένας από τους πολλούς που πήγαν για αλληλεγγύη στους απεργούς. Την ώρα που πήγα στο αμαξοστάσιο είχε συγκέντρωση αλληλεγγύης ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς και κάποιοι σύντροφοι που γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγείας προσφέρθηκαν να με προστατεύσουν. Ούτε με αστυνομικό πήγα, ούτε ομπρέλα είχα…». Ακόμα κι αν δεχθούμε πως ο άντρας αυτός, ήταν όντως σύντροφος και οικειοθελώς προσφέρθηκε να συνοδεύσει τον βουλευτή, προκαλεί εντύπωση η δήλωση του κ. Στρατούλη πως ούτε με αστυνομικό πήγε, ούτε τον συνόδευε κανείς με ομπρέλα… Άλλωστε είναι ξεκάθαρο από την φωτογραφία… Ή μήπως όχι…;

Η φωτογραφία με τον κ. Ρουσσόπουλο:

Η φωτογραφία με τον κ. Στρατούλη:

Μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερού, δε συμφωνείτε;

Keywords
Τυχαία Θέματα