Η Έρευνα για την άσκηση Βίας και η απόδοση Δικαιοσύνης

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των νεαρών που πιάστηκαν με κατηγορίες απόπειρας ληστείας και συμμετοχής στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”. Στις φωτογραφίες υπήρχε και μήνυμα “Ετσι βαράει η Πολιτεία” όποιους συλλαμβάνονται για τόσο ειδεχθή εγκλήματα.

Φυσικά και η θέση μας είναι κάθετα αντίθετη στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών έστω και αν έχουμε προβληματισμό γιατί πιάνονται σε τέτοιες πρωτοβουλίες παιδιά της διπλανής πόρτας των βορείων προαστίων και όχι της Νίκαιας, της Δραπετσώνας κλπ. Η αντίθεση δεν θα υπήρχε εάν η Πολιτεία απέδιδε Δικαιοσύνη και

μάλιστα τη Δικαιοσύνη που επαίρεται ότι έχει. Την τυφλή Δικαιοσύνη.

Αν την απέδιδε αυτή η Δικαιοσύνη θα είχε σπεύσει να λάβει μέτρα για πολύ βαρύτερες, πολύ πιο επικίνδυνες προσβολές της νομιμότητας. Από αυτές τις προσβολές που έχουν προκαλέσει τρομερό πόνο και έγιναν και γίνονται αιτία να χύνεται πολύ αίμα και σήμερα.

Που είναι οι φωτογραφίες και οι δίκες όσων κατηγορούνται για το σκάνδαλο των ομολόγων; Τρομερά τα εκατομμύρια ευρώ εκεί και φαίνεται ότι έχουν και διασύνδεση με το σκάνδαλο της goldman sachs. Σχετικά γράφουμε στο “Παρασκήνιο” της Κυριακής.

Το σκάνδαλο αναγνωρίσθηκε ως αιτία της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ του ελληνικού λαού στο Φόρουμ του Νταβός. Που είναι οι φωτογραφίες και ίδιο μήνυμα δηλαδή το “ Έτσι βαράει η Πολιτεία”;

Που είναι η ίδια μεταχείριση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Που είναι οι φωτογραφίες όσων έβγαλαν τρομερά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, κλεμμένα από τα δημόσια ταμεία;

Που είναι οι φωτογραφίες για δεκάδες σοβαρότατα εγκλήματα των τελευταίων ετών για να μην πάμε πιο πίσω;

Αν γίνονταν όλα αυτά ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ δεν θα είχαμε αντίρρηση. Τώρα η αντίθεση όλων πρέπει να είναι κάθετη. Οι δημοκρατίες, είτε έχουν τυφλή Δικαιοσύνη και αναλογικά εφαρμοζόμενη σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους που προσδιορίζουν τα αδικήματα και τη βαρύτητά τους, είτε ΔΕΝ είναι δημοκρατίες.

Υ.Γ: Αυτό το άρθρο μου είχε αναρτηθεί νωρίτερα το πρωί και αργότερα αντέδρασαν οι ιθύνοντες. Η μεν εισαγγελία διέταξε έρευνα για τα χτυπήματα που φέρονται να έχουν οι νεαροί, ο δε υπουργός δημόσιας Τάξης κος Δένδιας αποδοκίμασε τα χτυπήματα.
Δεν αρκούν για να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Και γιατί ΔΕΝ θα καταλήξουν πουθενά οι έρευνες (θυμηθείτε την “υπόθεση Ζαρντινιέρα”..) και γιατί το κύριο θέμα είναι η δημοσίευση των φωτογραφιών υπό τους όρους που έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα