Ποιες κυπριακές τράπεζες ανοίγουν

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters, που επικαλείται πηγή της Κεντρικής Τράπεζας, την Τρίτη 26 Μαρτίου, ανοίγουν οι κυπριακές τράπεζες Ελληνκή και Συνεργατικά όχι όμως και η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου,

για τις οποίες η επικρατεστερη ημερομηνία επαναλειτουργίας, είναι η Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η kathimerini.com.cy, παρά τις πυρετώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κεντρική Τράπεζα για να ανοίξουν οι τράπεζες, αυτό ίσως να μην επιτευχθεί τελικά, λόγω της πολυπλοκότητας που προκύπτει στην προσαρμογή των λογιστικών καταστάσεων, μετά από την χθεσινοβραδινή συμφωνία στο Eurogroup. Η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για άνοιγμα των τραπεζών το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα (ώρα Κύπρου) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να αποφασίσει κατά πόσον θα πρέπει ή όχι να λειτουργήσουν αύριο οι κυπριακές τράπεζες. Κατά τη συνεδρία της ΕΚΤ θα συζητηθεί, επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το διάταγμα που θα εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου προς τις κυπριακές τράπεζες σε σχέση με τους περιορισμούς που θα πρέπει τεθούν στις τραπεζικές συναλλαγές.Μετά τη συνεδρία της ΕΚΤ, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα προβεί στις ανάλογες ανακοινώσεις προς τις κυπριακές εμπορικές τράπεζες. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας οι συζητήσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με τη συμφωνία για πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών Κύπρου, Λαϊκής και Ελληνικής στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα