Washington Post: Η Χ.Α. έπαιξε στο συσσίτιό της ναζιστικό ύμνο

​Η γνωστή αμερικάνικη εφημερίδα Washington Post αναφέρθηκε στο χθεσινό συσσίτιο που πραγματοποίησε η Χ.Α. γράφοντας ότι «ακροδεξιό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα έπαιξε ναζιστικό ύμνο κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης την Τετάρτη, που οι αρχές προσπάθησαν να απαγορεύσουν».

Ο συντάκτης του κειμένου, που υπενθυμίζει ότι η Χρυσή Αυγή πήρε το 7% των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές,

τονίζει ότι το εν λόγω τραγούδι έχει απαγορευτεί στη Γερμανία και ότι παιζόταν δυνατά σε ηχεία που είχαν τοποθετηθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, όπου μέλη του μοίραζαν σακούλες με τρόφιμα και είδη ένδυσης, αποκλειστικά σε Έλληνες, που έπρεπε να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Ο συντάκτης παραθέτει επίσης και κάποιες δηλώσεις που έκανε χθες ο κ. Μιχαλολιάκος: «Το έγκλημα που διαπράξαμε ήταν ότι θέλαμε να μοιράσουμε τρόφιμα για τους Έλληνες και μόνο. Αν τα μοιράζαμε σε Πακιστανούς και μαύρους, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη μέρα από σύμπτωση (σ.σ.: την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας). Λένε ότι γιορτάζουμε την επιστροφή της δημοκρατίας. Αλλά γιορτάζουν πραγματικά η κλεψιά του κράτους, τα σκάνδαλα και η προδοσία».

Τέλος, το ρεπορτάζ της Washington Post παραθέτει και τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στο Associated Press, ο οποίος είπε: «Προσπαθούν να ευθυγραμμίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία με το δικό τους μήνυμα του μίσους και του ναζισμού. Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να αποδυναμωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα