Ά. Καραμανλή: Να μην μετατραπεί η ΕΡΤ σε κέντρο μεταναστών

Την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει δυο κτίρια της ΕΡΤ επί της οδού Κατεχάκη σε Διοικητικά Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών εξέφρασε η Άννα Καραμανλή.

Η βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ και γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ επί χρόνια, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή,στην οποία επισημαίνει ότι ότι στις εγκαταστάσεις αυτές έχουν επενδυθεί εκατομμύρια για τη δημιουργία σύγχρονου εξοπλισμού, που κινδυνεύει να αχρηστευθεί,

όπως χαρακτηριστικά λέει, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.
Παράλληλα, τονίζει πως «η πολιτιστική ζημιά θα είναι μεγάλη, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος είναι σημαντικό σημείο αναφοράς στην ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας».

Σε άλλη της ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας, η κ. Καραμανλή ζητάει να μάθει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ένταξη των ταμείων των δημοσιογράφων, στον ήδη προβληματικό ΕΟΠΠΥ. Όπως τονίζει
η Βουλευτής, «ο ΕΔΟΕΑΠ και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ ήταν μέχρι πρόσφατα δύο εύρωστα και υγιή Ταμεία και μία πιθανή ένταξη της στον ΕΟΠΠΥ θα υποβαθμίσει τα κεκτημένα δικαιώματα ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων».

Keywords
Τυχαία Θέματα