«Αέρας ανανέωσης» στο Μέγαρο Μουσικής

Εννέα νέους κύκλους: Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο, Μουσική Δωματίου, Βραδιές Lied, «Καλοσώρισμα» που περιλαμβάνει τις Σειρές Συνθέτες και Ερμηνευτές νεαρής ηλικίας, Rising Stars, Νικητές Διεθνών Διαγωνισμών και Νέους Χορογράφους, «Adagio» με πρόγραμμα συνεργασίας και με άλλους φορείς για την περίοδο του Πάσχα, «Η άλλη νότα» όπου φιλοξενείται το παλιό και νέο ελληνικό τραγούδι, «Μουσική και Ποίηση»,

Jazz & Latin και Μουσικά, Εργαστήρια ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός και μεις πήραμε μια γεύση από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό που ακολουθεί.

«Ο πολιτισμός είναι μια διευρυμένη αντίληψη της παιδείας», είπε ο Γιώργος Κουρουπός. «Είναι ψέμα ότι ο πολιτισμός δεν χρειάζεται χρήματα και δεν συμφωνώ με όσους υποστηρίζουν πως δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χρήματα για τον πολιτισμό τη στιγμή που πεινάμε. Θα πρέπει δηλαδή να αποφασίσει κανείς αν θα θυσιάσει το σώμα ή το πνεύμα του…. Η τέχνη οφείλει να ασκεί παιδαγωγικό ρόλο μέσα σε μια κοινωνία. Η κρίση μας οδήγησε σε νέες συνθήκες στην ανυπαρξία, την παραίτηση, την κατάθλιψη αλλά υπάρχει και μια θετική παράμετρος. Δημιουργήθηκε μια κοινή ανάγκη για αλλαγή και συνεργασία».

Αν, παρά τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση, το Μέγαρο τα καταφέρει, σε λίγους μήνες θα ανακοινωθεί και επίσημα το πρόγραμμά του. Η Τέχνη είναι ο αέρας, αλλά χωρίς ζωντανούς ανθρώπους που να μπορούν να τον αναπνεύσουν είναι ζάχαρη άχνη στις άκρες μιας καταστροφής.

πηγή: onlytheater.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα