Eλεγχος για τη χρηματοδοτηση του ''ερρικος ντυναν'' και του ερυθρου σταυρου...

18:42 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ''ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ'', ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ...
Έρευνα για την διαχείριση των κρατικών κονδυλίων που έλαβε ο Ερυθρός Σταυρός και το Ερρίκος Ντυνάν διέταξε ...
ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η διοίκηση του κ. Ανδρέα Μαρτίνη διοχέτευσε τα χρήματα που έλαβε από το 2008 και μετά για τους σκοπούς που πραγματικά προορίζονταν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του κ. Ανδρέα Ξάνθου (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έκανε λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές της «κλίκας» Μαρτίνη, είπε ότι ήδη έχει διαταχθεί έλεγχος από τον ΣΕΥΠ και πως «δεν πρόκειται
να καλύψουμε κανέναν».

Εξήγησε ότι «οφείλουμε να διαπιστώσουμε από την ημερομηνία ενάρξεως αυτής της χρηματοδότησης -από το 2008 μέχρι σήμερα- εάν η κρατική χρηματοδότηση χρησιμοποιείται για τους σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ή όχι» και πρόσθεσε «σας γνωρίζω, ότι μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων έχει ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Τέντε. Η διαδικασία του ελέγχου συνεχίζεται και σας βεβαιώνω ότι θα καταλογιστούν ευθύνες».

Πέραν αυτών, ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό για το μέλλον του Ερρίκος Ντυνάν και αυτό λόγω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Είμαστε, πράγματι, σε μία δραματική εξέλιξη η οποία, αυτήν τη στιγμή επηρεάζεται δυσμενώς εξαιτίας των εξελίξεων στην Κυπριακή Δημοκρατία και της τύχης της Λαϊκής Τράπεζας.

Η επισπεύδουσα αρχή για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο Ντυνάν είναι η Λαϊκή Τράπεζα, η οποία αυτή την ώρα που συνομιλούμε δεν είναι σε θέση να μας παράσχει την ενημέρωση και εκείνες τις προτάσεις που θα βοηθούσαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα