Αυστραλία: Τσακώθηκαν για τις… ντοματιές και τον σκότωσε!

Για δεύτερη φορά καταδικάζεται για φόνο ένας 67χρονος ομογενής της Αυστραλίας, ο οποίος σκότωσε έναν 72χρονο για πέντε…ντοματιές!

Πρόκειται για τον Περικλή Παπαδόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11,5 χρόνων, καθώς σκότωσε τον 72χρονο ομογενή Αντώνιο Μιρτσόπουλο έπειτα από καυγά για τις ντοματιές! Επίσης για ασήμαντη αφορμή είχε σκοτώσει και την ξαδέρφη του στην Ελλάδα.

Ο δράστης φύτεψε πέντε ντοματιές στον κήπο του Μιρτσόπουλου, στο Κλάιτον της Μελβούρνης και όταν το θύμα του ζήτησε τον λόγο τσακώθηκαν

και πάνω στη φιλονικία τους τον σκότωσε, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Η δικαστής Μπέτι Κινγκ είπε ότι η απόφαση του Παπαδόπουλου να φυτέψει ντοματιές στον κήπο που είχε ετοιμάσει ο Μιρτσόπουλος ήταν προκλητική. «Και οι δυο φαίνεται πως ήσασταν δυο στριφνά γεροντάκια, με διάθεση ο ένας να κάνει τη ζωή του άλλου δύσκολη. Αλλά να επιτρέψετε αυτή η εχθρότητα να φτάσει στο σημείο του θανάτου του Μιρτσόπουλου είναι απαράδεκτο» είπε η δικαστής.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε πως ο δράστης είχε σκοτώσει την ξαδέρφη του στην Ελλάδα «για ασήμαντη αφορμή» και είχε καταδικαστεί. Είχε μείνει στη φυλακή από το 1992 έως το 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα