Άγιο είχε ο Ολαϊτάν-Πως θα μπορούσε να πεθάνει στο γήπεδο!

Από τα χειρότερα γλίτωσε ο Μάικλ Ολαϊταν, ο οποίος μπορεί να πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν, ωστόσο άμεσος είναι ο κίνδυνος να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι!

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, η κατάσταση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού την Κυριακή ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς όπως έδειξε η αξονική τομογραφία είχε υποστεί ισχαιμία, δηλαδή η καρδιά του δεν λειτουργούσε σωστά.

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι γιατροί Α. Αναστασάκης, Κ. Ριτσάτος, Β. Ρεντούμη από το Ειδικό Κέντρο

Καρδιάς Αθλητών και Νέων (ΕΚΚΑΝ), “το κύριο χαρακτηριστικό της υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας είναι η υπερβολική πάχυνση του καρδιακού μυός. Ο καρδιακός μυς είναι δυνατόν να παχυνθεί σε φυσιολογικά άτομα ως αποτέλεσμα υψηλής αρτηριακής πίεσης ή παρατεταμένης αθλητικής δραστηριότητας. Ο παχυμένος μυς συνήθως συσπάται καλά και εξωθεί το περισσότερο από το αίμα που βρίσκεται μέσα στις κοιλότητες της καρδιάς”.

Στην υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, από την οποία έπασχε και ο Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον, που κατέρρευσε στον αγώνα με την Τότεναμ στις 17 Μαρτίου 2012, ο μυς της καρδιάς είναι λιγότερο ελαστικός και συχνά άκαμπτος, με μειωμένη ικανότητα χάλασης, απαιτώντας υψηλότερες πιέσεις από το φυσιολογικό για να εκπτυχθεί κατά την εισροή αίματος στις καρδιακές κοιλότητες. Έτσι, το ποσό του αίματος που μπορεί να δεχθεί η καρδιά, μειώνεται, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσό του αίματος που μπορεί να εκτοξευθεί στην επόμενη καρδιακή συστολή.

Στην περίπτωση του Μάικλ Ολαϊτάν, εκτιμήθηκε σε πρώτο χρόνο ότι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια έχει ιογενή χαρακτηριστικά.

The post Άγιο είχε ο Ολαϊτάν-Πως θα μπορούσε να πεθάνει στο γήπεδο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα