Αναγκαία η βία, αναγκαίο και το photoshop

Με τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης να φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης στις φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα, τη στιγμή που οι φωτογραφίες έχουν υποστεί προφανή ψηφιακή επεξεργασία, από προγράμματα όπως photoshop, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ερωτηθείς σχετικά, παραδέχθηκε ότι οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν, προκειμένου οι δράστες να μπορούν να αναγνωριστούν από το κοινό.

Όπως είπε ο κ.

Δένδιας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, είπε πως οι φωτογραφίες είναι σοκαριστικές, άφησε δε να εννοηθεί, ότι εάν δεν είχε γίνει η ψηφιακή επεξεργασία στα σημάδια κακοποίησής τους, οι τέσσερις συλληφθέντες δεν θα μπορούσαν να αναγνωριστούν από το κοινό.

Από τη σύγκριση των φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία με φωτογραφίες και βίντεο των τεσσάρων συλληφθέντων την ώρα που οδηγούνται στον εισαγγελέα της Κοζάνης, προκύπτει πως στην πραγματικότητα οι νεαροί έχουν υποστεί μεγαλύτερη κακοποίηση από αυτήν που φαίνεται στις φωτογραφίες της αστυνομίας.

Ενδεικτικό είναι ότι σε μία φωτογραφία φαίνεται να έχει υποστεί επεξεργασία ο λαιμός ενός εκ των συλληφθέντων, για την οποία πιθανολογείται ότι έχει αφαιρεθεί το χέρι αστυνομικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα