Ανασχηματισμός με… Άγιο Πνεύμα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Απαντήσεις από τους Υπουργούς κ.κ. Μανιτάκη, Ρουπακιώτη και τους Υφυπουργούς Σκοπούλη και Παπαθεοδώρου αναμένει μέχρι σήμερα το απόγευμα το Μαξίμου και αμέσως μετά προχωρεί στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την ανακατανομή Υπουργείων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ χωρίς να αποκλείονται δυο «γερές εκπλήξεις από το χώρο της Αριστεράς».

Οι Υπουργοί θα απαντήσουν πότε θα είναι σε θέση να παραδώσουν τις εκκρεμότητες

και αυτό δεν μπορεί να πάει πέρα από την Τρίτη.

Αν λοιπόν συμφωνηθεί, όπως όλα δείχνουν παράδοση και παραλαβή υπουργείων την ερχόμενη Τρίτη ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί το αργότερο την Τρίτη το πρωί αλλά είναι πολύ πιθανόν αυτό να συμβεί και το Σαββατοκύριακο με πιθανότερη τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Η σύνθεση και κατανομή Υπουργείων θα αποφασισθεί σε συνάντηση των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου.

Βέβαιο είναι ότι θα τοποθετηθεί υφυπουργός που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ αρμόδιος για την ΕΡΤ και ο προιστάμενος του Σίμος Κεδίκογλου θα του εκχωρήσει τις αρμοδιότητες που θα συμφωνηθούν.

Δεν αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ να προτείνει πρόσωπο έκπληξη και βολιδοσκοπήθηκε γιαυτό ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου. Ο κ.Οικονόμου διαφώνησε και στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ και μαζί με τον Γρηγόρη Ψαριανό καταψήφισαν την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την Κυβέρνηση. Ο κ.Ψαριανός δήλωσε ότι παραμένει διαφωνών στη ΔΗΜΑΡ αλλά για τον κ.Οικονόμου κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό.

Ο ανασχηματισμός θα αφορά δυο νευραλγικά υπουργεία,το Δικαιοσύνης γύρω από το οποίο γίνεται πραγματική μάχη επιχειρηματιών για το ποιος θα πάει και ποιος ΔΕΝ θα πάει.

Στον προηγούμενο ανασχηματισμό μεγαλοεπιχειρηματίας είχε μπλοκάρει την ανάληψη του Υπουργείου αυτού από στενό φίλο του πρωθυπουργού. Ο κ.Βενιζέλος θέλει να έχει λόγο οπωσδήποτε και στο Υπουργείο αυτό και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του κ.Μανιτάκη.

Ο κ.Σαμαράς ενδέχεται να κάνει ανοίγματα και σε νέα πρόσωπα και ακούγονται και τα ονόματα γυναικών ,όπως της Φεβρωνίας Πατριανάκου,της Σοφίας Βούλτεψη κλπ

Με τον κ.Βενιζέλο θα γίνει συζήτηση για την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης με τομέα τον οποίο θα συντονίζει.Απο το ΠΑΣΟΚ το όνομα του Γιάννη Μανιάτη,του Πάρι Κουκουλόπουλου «παιζουν» αλλά κάθε ανασχηματισμός έχει εκπλήξεις.

Οι βασικοί υπουργοί που κρίνονται επιτυχημένοι από τον ένα χρόνο δεν θα αλλάξουν παρά μόνο με μεταθέσεις αναβάθμισης αλλά αυτό δεν αφορά τους υπηρεσιακούς υπουργούς που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι μάλλον θα αντικατασταθούν από πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα