Αναστασιάδης: «Προς το συμφέρον του λαού της Κύπρου» η οδυνηρή συμφωνία

Την αισιοδοξία και την ικανοποίησή από την έκβαση της συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου, που επιτεύχθηκε στο ολονύχτιο Eurogroup της 24ης Μαρτίου εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αφού, σύμφωνα με συνεργάτες του, αποφεύχθηκε η άτακτη χρεοκοπία.

«Θα έχουμε ένα πρόγραμμα

και αυτό είναι προς το συμφέρον του λαού της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύνολο», υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι όροι της συμφωνίας και το ακριβές ύψος του κουρέματος για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου και τα άλλα κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος βρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία μέχρι τις πρωινές ώρες, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε «σκληρή μάχη» και τόνισε ότι αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο, που ήταν η άτακτη χρεοκοπία.
Η επιλογή είπε, ήταν μεταξύ ενός κακού και ενός τρισχυρότερου σεναρίου.
Ο κ. Χριστοφόρου χαρακτήρισε σημαντικό ότι δεν θα επιβαρυνθούν άλλοι τομείς και ότι οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν από μόνες τους και πρόσθεσε ότι μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και ότι όλοι συμπεριφέρθηκαν με ευθύνη μπροστά στην τραγικότητα των στιγμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα