Αναστασιάδης: Οι πιο τραγικές στιγμές από το ’74

Δραματικό διάγγελμα για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Κύπρος πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκακτης ανάγκης» ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε το απολογητικό του μήνυμα ο κ. Αναστασιάδης.

«Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο Eurogroup. Η πρώτη επιλογή

θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διακόψει τη ρευστότητα των τραπεζών, η δεύτερη θα ήταν μια δύσκολη αλλά ελεγχόμενη κατάσταση», είπε στην συνέχεια και πρόσθεσε «Έπρεπε να αποφασίσω ποια από τις δύο θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα του νησιού»

Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι αν έπελεγε τη χρεοκοπία το νησί θα διαλυόταν, θα έφευγαν οι επιχειρήσεις και η ανεργία θα εκτοξευόταν ενώ θα έφευγε η χώρα από το ευρώ.

«Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες» είπε ο Κύπριος πρόεδρος και επισήμανε «Η λύση δεν είναι αυτή που θέλουμε όμως είναι λιγότερο κατστροφική»

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα χορηγηθούν μετοχές των τραπεζών άμεσα, ενώ θα προσφέρει το ήμισυ της αξίας των καταθέσεων, σε όσους κρατήσουν τις καταθέσεις τους, με ομόλογα του φυσικού αερίου.
Ολοκλήρωνοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε «Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγουμε δεύτερο μνημόνιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα