Αντί να απαντήσουν, μας παρουσιάζουν ως… συκοφάντες

Ο χώρος της Υγείας και η σωστή περίθαλψη των πολιτών είναι προτεραιότητα στις πολιτισμένες κοινωνίες και ο χώρος στον οποίο πρωτίστως υπηρετείται ή πρέπει να υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον από όλους. Από την πολιτεία, από τους κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς του χώρου από όλους. Φυσικά, το αν υπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, κρίνεται και αξιολογείται από τις αρμόδιες αρχές και από τα ΜΜΕ.
Η περίθαλψη παρέχεται από ανθρώπους με υλικά, και κυρίως από επιστήμονες (γιατρούς, φαρμακοποιούς) και φαρμακοβιομήχανους. Οι πολίτες πρέπει

να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα και τον τρόπο τον ρυθμίζει η πολιτεία, αποκλείοντας την αισχροκέρδεια, την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, την εμπορία της υγείας των πολιτών.
Πάνω στον άξονα αυτόν κινούμενοι, στις 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσαμε μια μεγάλη έρευνα στην οποία κυριαρχούσε η αποκάλυψη αισχροκέρδειας και απάνθρωπης εμπορίας της ανθρώπινης ζωής. Κεντρικό μας θέμα, τιμολόγια τα οποία αποδεικνύουν ότι φάρμακο πολύτιμο για την πάλη κατά του καρκίνου ενώ κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ, χρεωνόταν προς… 3.500 ευρώ. Φαγοπότι δηλαδή, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό του ανθρώπου που το έχει ανάγκη.
Επίσης, βαρύτατη καταγγελία Έλληνα στην Εισαγγελία της Κολονίας για έρευνα σε βάρος της πολυεθνικής εταιρείας «Bayer», η οποία αφορούσε διάθεση άλλων αντί άλλων φαρμάκων, με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη από τον κύκλο εμπλεκομένων, δηλαδή εταιρεία, γιατρούς, φαρμακεία.

Οι επιθέσεις
Οι συνέπειες του ρεπορτάζ υπήρξαν άμεσες και δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα της χώρας. Μας επιτέθηκαν προσωπικά και κατάφεραν να μας φιμώσουν εκ των… άνω. Δεν είναι του παρόντος, αλλά τα λεφτά είναι… πολλά και θα επανέλθουμε μόλις ολοκληρώσουμε την έρευνα για το ποιοι και πώς τα πήραν… Δεχθήκαμε και προσωπικές απειλές πέρα από τις επαγγελματικές.
Η Οικονομική Αστυνομία όρμησε για έρευνα όχι στους καταγγελλόμενους γιατρούς που τα έπαιρναν χοντρά, πλασάροντας φάρμακα άλλα αντί εκείνων που έπρεπε, αλλά στον καταγγέλλοντα. Στόχος να τον καταστήσουν κατηγορούμενο ώστε να μην μπορεί να καταγγείλει… Αφού παρήλθε 1,5 μήνας(!) από το ρεπορτάζ και ενώ περιμέναμε συγχαρητήρια και συμπαράσταση από τους φορείς που υπηρετούν τον χώρο της υγείας, μας ήρθε ένα απίστευτο ως προς το περιεχόμενο εξώδικο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής. Σε ένα ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, διατυπώναμε το ερώτημα σε ποιες τσέπες καταλήγουν τα κέρδη από τον τοκισμό εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διαδικασία απόδοσής τους στους φαρμακοποιούς μέσω του Συλλόγου.
Οι πιθανές απαντήσεις πολλές και ποικίλες. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να καταλήγουν στις τσέπες των μελών του Συλλόγου αναλογικά. Σε βοήθεια κάποιων μελών που έχουν ανάγκη. Κέρδη των οποίων η νομιμότητα δεν αμφισβητείται, δεν μπορεί, σε κάποιες τσέπες θα καταλήγουν, και αυτό ερευνούμε με διάφορες αφορμές και κατά δημοσιογραφικό καθήκον.
Αντί απάντησης για το πόσα ακριβώς είναι τα κέρδη από τον τοκισμό δεκάδων εκατομμυρίων, αν υπάρχουν, και πώς ακριβώς γίνεται η διαχείρ

Keywords
Τυχαία Θέματα