Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος

Τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος αντιμετωπίζουν από την προσεχή Κυριακή, 24 Ιουνίου, οι πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa που δεν έχουν επιλέξει ακόμα νέο προμηθευτή και συνεχίζουν να προμηθεύονται ενέργεια από τη ΔΕΗ.

Η

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υπενθυμίζει -με ανακοίνωσή της- σε όσους καταναλωτές δεν έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο με προμηθευτή ρεύματος να το κάνουν αυτήν την εβδομάδα γιατί, όπως αναφέρει, η προθεσμία της 24ης Ιουνίου είναι τελική. Ουσιαστικά, οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέο συμβόλαιο μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πελάτες των δύο εταιρειών που σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά στις 24 Ιανουαρίου μεταφέρθηκαν αυτόματα στη ΔΕΗ η οποία έχει το ρόλο του προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου. Όμως η προμήθεια τελευταίου καταφυγίου ισχύει σύμφωνα με το νόμο για δύο μήνες και τον Απρίλιο παρατάθηκε για άλλους δύο. Η δεύτερη παράταση λήγει την προσεχή Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι ότι η πλειονότητα των 200.000 περίπου πελατών δεν έχουν ακόμη επιλέξει προμηθευτή. Γι’ αυτό το λόγο, η ΡΑΕ είχε καλέσει τη ΔΕΗ, λόγω της κρισιμότητας του θέματος, να ενημερώσει άμεσα, με εξατομικευμένες επιστολές, τους καταναλωτές που κινδυνεύουν με διακοπή σχετικά με την υποχρέωσή τους να επιλέξουν προμηθευτή το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας παροχής της Υπηρεσίας Τελευταίου Καταφυγίου, δηλαδή την 24/4/2012.

Η προθεσμία αυτή αφορά οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και τις μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA (κιλοβολταμπέρ). Η ΡΑΕ επισημαίνει ότι αν παρέλθει άπρακτη αυτή η προθεσμία, ο Διαχειριστής του Δικτύου είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε διακοπή χωρίς περαιτέρω ενημέρωση. Για τους καταναλωτές με μεγαλύτερη ισχύ παροχής οι προθεσμίες έχουν ήδη παρέλθει.

Keywords
Τυχαία Θέματα