Αστακός την Τρίτη η Αθήνα

Αστακό θα θυμίζει η πρωτεύουσα, λόγω των εκτάκτων “μέτρων φύλαξης” στα οποία θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στην Αθήνα.

Επί ποδός θα βρίσκονται άνω των 7.000 αστυνομικοί, ώστε να συνδράμουν στα μέτρα ασφαλείας, ενώ ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το πρώτο σημείο του ελληνικού εδάφους που θα πατήσει το πόσδι της κ. Μέρκελ,

όπως επίσης και στο κεντρικό ξενοδοχείο που θα διαμείνει.

Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες και τους κάθετους δρόμους, κατά τις μετακινήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ δεν θα επιτραπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κανέναν να πλησιάσει στα σημεία που θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

Ακόμη, εξονυχιστικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στην γερμανική πρεσβεία και άλλα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, ενώ από την Ασφάλεια και τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, θα γίνονται συνεχώς περιπολίες σε όλη την Αθήνα.

Σε “ρυθμούς πολέμου” ωστόσο κινούνται τα μεγάλα συνδικάτα, καθώς την Τρίτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει κοινή παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στη 13:00 στο Σύνταγμα. Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια την ίδια ώρα.

Στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας έχουν εξαγγείλει και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας των κυβερνητικών περικοπών, ενώ σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, με αφορμή την επίσκεψη της κ. Μέρκελ, θα προβούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα