Αθανασίου: Καμία πίεση από τους τροϊκανούς για ψήφιση του Κώδικα Δικηγόρων

«Δεν υπήρξε καμία πίεση από απόψεως τρόικας» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου στις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου ότι η τρόικα πίεσε με e-mail να ψηφιστεί ο Κώδικας Δικηγόρων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αθανασίου δεσμεύθηκε ακόμη ότι «θα ξαναδούμε» την διάταξη που επιτρέπει στους ειδικούς συμβούλους των υπουργών να δικηγορούν, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει και για

τους συνεργάτες των υπουργών.

Ο υπουργός υπερασπίσθηκε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν. Κανελλόπουλο για τον οποίο καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εισήγαγε την διάταξη που επιτρέπει στους ειδικούς συμβούλους των υπουργών να δικηγορούν. Σύμφωνα με τη naftemporiki, ο υπουργός έκανε λόγο για «ομιλία εντυπωσιασμού» της Ζ. Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε ότι «το έγγραφο της τρόικας δεν είναι μυστικό, είναι μέσα στο πλαίσιο της αλληλογραφίας που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι δανειστές και να λένε τις απόψεις τους για διάφορα ζητήματα». Επεσήμανε ακόμη ότι στο έγγραφό της «η τρόικα λέει ότι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή. Σήμερα εγώ σας έφερα 28 αλλαγές». «Να είμαστε προσεκτικοί, διότι δημιουργούνται εντυπώσεις ότι δήθεν η κυβέρνηση παίρνει εντολές», πρόσθεσε.

Για τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ο Χ. Αθανασίου επεσήμανε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενδεχομένως θα μπορούσατε να αποφύγετε την επίθεση», την οποία θεώρησε «αχαρακτήριστη». «Ο Γενικός Γραμματέας ενός υπουργείου δεν διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική», επεσήμανε ο υπουργός και τόνισε ότι «στο λίγο διάστημα που είμαι στο υπουργείο δεν μου έχει δείξει τέτοια διάθεση, αντίθετα».

Στην καταγγελία της κ. Κωνσταντοπούλου ότι είχε το e-mail της τρόικα και δεν το κατέθεσε στη Βουλή απάντησε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης. «Μου είναι απίστευτα ανυπόφορο να καλούμαι να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Η αναφορά μου στο e-mail έγινε στη δευτερολογία μου, γιατί στην πρωτολογία μου δεν το είχα. Μου εστάλη από Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου, που με ενημέρωσε ότι το είχαν όλοι οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων και ότι μεταξύ τους το είχαν κάνει φέιγ βολάν», είπε και πρόσθεσε: «αν η Ζ. Κωνσταντοπούλου νιώθει άσχημα που δεν έφθασε στα χέρια της, δεν ευθύνομαι εγώ. Αν υπονοεί ότι υπήρξε κάποιου είδους συμπαιγνία με τον υπουργό θα της πω πως αν είχα τέτοιου είδους σχέσεις θα πήγαινα στο γραφείο του και θα την πέταγα εκεί, και δεν θα το έλεγα εδώ». «Όλα βαίνουν κατ’ εμάς χωρίς παρατράγουδα. Την νομοθετική πρωτοβουλία έχει ο εκάστοτε υπουργός που δεν χρειάζεται να αναφέρει ποιους τον επισκέφθηκε και του έθεσε το αίτημα», κατέληξε ο Ν. Τσούκαλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα